fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Fără creșteri de taxe și impozite la Băicoi, în 2024

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primăria orașului Băicoi nu vrea să crească taxele și impozitele locale anul aceste, deși Statul a cerut ca rata inflației să fie indexată la sumele aprobate de administrațiile locale.

Autoritățile orașului consideră că și așa oamenii se confruntă cu creșteri de prețuri la nivel general, cărora nu prea le mai fac față.

Propunerea cu care s-a mers în Consiliul Local a fost să nu includem inflația pe 2023, stabilită de Guvern la 13,8%, în noile taxe și impozite locale pe acest an. Ne asumăm acest lucru, pentru că degeaba impunem locuitorilor orașului dări mai mari, dacă aceștia nu și le vor putea permite să le achite. Sigur, hotărârea CL Băicoi poate fi atacată de Prefectura Prahova, care ne poate impune să aplicăm și procentul inflației, caz în care nu vom avea ce face. În 2023, am avut un grad de încasare la bugetul local de aproximativ 87%. În același timp, administrația publică a făcut eforturi să recupereze datoriile de la persoanele juridice și fizice, inclusiv prin executări silite sau popriri pe salarii, pensii, conturi bancare.”, a precizat primarul Marius Constantin.

- Reclamă -

Primăria Băicoi are de recuperat sume de ordinul milioanelor de lei, din care cele mai multe reprezintă taxe și impozite locale neachitate din perioada 2007 – 2016.

De altfel, cea mai mare datorie la bugetul orașului o are o firmă, încă din anul 2008, care între timp a intrat în faliment – 2,15 milioane de lei. Administrația a încercat să recupereze suma, prin măsuri legale, apoi s-a înscris la masa credală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut