Marius Rotaru (foto sus), fostul șef al Poliției Mizil a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, favorizarea făptuitorului și folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Vă reamintim că informația a fost publicată în exclusivitate de ziarulincomod.ro.

Citește și Marius Rotaru, cercetat pentru relații sexuale cu victimele proxeneților

Iată mai jos comunicatul emis de DGA:

“Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti a întocmit rechizitoriul şi a dispus, la data de 27.06.2018, trimiterea în judecată a unei persoane în vârstă de 52 ani, la data săvârșirii faptelor ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cercetat pentru săvârșirea infractiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexualfavorizarea făptuitorului (4 acte materiale) și folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

În fapt, inculpatul a pretins favoruri sexuale din partea unei minore. în scopul de a îndeplini un act privitor la atribuţiile sale de serviciu, respectiv de a da curs plângerii formulată de mătușa minorei, împreună cu aceasta. în sensul recuperării unor bunuri rămase în posesia membrilor unei familii din localitatea Mizil.

De asemenea, acesta a favorizat membrii unui grup infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe suspecţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat.

În cauză au mai fost trimise în judecată două persoane, pentru infracțiunea de trafic de minori.

Pentru documentarea cauzei, ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Prahova au desfășurat, sub directa coordonare a procurorului de caz, activități de procedură penală, cu suportul de specialitate al D.G.A. – Serviciul Tehnic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here