Agentul de poliție Dan Ciprian Sfichi este internat de aproape o lună și jumătate la Spitalul “Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iași. Polițistul, în vârstă de 33 ani, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), a fost internat pe 5 decembrie 2017, în stare critică, la unitatea medicală menționată, după ce un interlop i-a retezat cu sabia o porțiune importantă din cutia craniană, provocându-i un traumatism cranio-cerebral sever. Medicii au reușit sa îl salveze și, de atunci, polițistul urmează tratament de specialitate și recuperare.

În urma atacului, polițistul are un deficit motor important pe partea dreaptă. De asemenea, după aproximativ un an de zile va avea nevoie de o nouă intervenție chirurgicală pentru refacerea calotei lipsă.

Citește și Primele imagini din casa în care un poliţist de la Trupele Speciale din Suceava a fost tăiat cu o sabie

“S-a decis ca miercuri (17 ianuarie 2018-n.r.) pacientul să facă un examen Computer Tomograf. În urma acestui examen, medicii vor decide care este următoarea etapă de tratament. După evoluția stării clinice a pacientului posibilitățile de a exista vreo complicație sunt minime. Nu cred că sunt motive pentru a se interveni chirurgical. Dacă totul este în regulă, pacientul ar putea fi externat. Totul se va decide după examenul Computer Tomograf. După externare, pacientul va urma o perioadă lungă de recuperare. Pacientul va reveni la controale periodice și după cel puțin șase luni se va decide când se va face operația pentru reconstrucția calotei”, a declarat medicul neurochirurg Florin Gramada, purtător de cuvânt la Spitalul “Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Alexandru Huțuleac

În dimineața zilei de 5 decembrie 2017, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Suceava au intervenit la domiciliul lui Alexandru Huțuleac, unul dintre suspecți. Agentul-sef adjunct de poliție Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava, a fost primul care a pătruns în curtea traficantului, moment în care interlopul Alexandru Huțuleac l-a atacat cu sabia. Agresorul a fost reținut imediat.

Citește și Poliţist lovit cu sabia în timpul unor percheziţii. Agentul SAS este în comă

sursa: bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here