fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img

Un primar din Prahova și-a amendat personal contracandidatul. Șicane demne de filme mafiote, la Ciorani

Citește Și

- Reclamă -

Primarul comunei Ciorani din Prahova și-a amendat personal contracandidatul pentru că l-a numit ”măscărici” pe facebook. Pe procesul verbal de constatare a contravenției a scris mot-a-mot Marin Voicu, în calitate de ”agent constatator”.

Mai mult decât atât, contracandidatul de la Ciorani, Daniel Oprea, susține că este supus unor șicane și intimidări parcă desprinse din filmele mafiote: i-au fost sparte geamurile casei, i-au fost tăiate cauciucurile, mașina soției a fost lovită, apoi a fost schimbat semnul de circulație pentru a fi ”scoasă” vinovată și i s-au aruncat găini moarte în curte, spune bărbatul.

”Mi-au spart geamurile casei, mi-au tăiat cauciucurile de la mașini, mi-au scris pe gard și pe mașină cu vopsea roșie. Au pus un interlop să o pândească pe soția mea când venea de la școală, este învățătoare, și au intrat cu o altă mașină în mașina ei. Apoi au schimbat semnul de circulație să o scoată vinovată de accident pe soție. Fiica mea era în mașină și s-a lovit cu urechea de stâlpul mașinii și în curgea sânge, a venit SMURD-ul, dar fetița nu a rămas internată. Mi-au luat un vițel din curte, i-au tăiat un picior și l-au lăsat în agonie să moară. Găinilor le-au tăiat capul și mi le-au aruncat peste gard în curte. Sunt dosare penale, am depus plângeri la poliție, dar cred că zac prin sertare.”, ne-a povestit Daniel Oprea.

- Reclamă -

Daniel Oprea candidează la funcția de primar al comunei Ciorani din partea partidului Forța Dreptei. Acesta spune că în spatele șicanelor este actualul primar, Marin Voicu, candidatul PSD la primărie, ex-PNL, care l-ar fi amenințat atât direct, cât și prin interpuși.

”Avusesem o înțelegere cu ceilalți candidați ca eu să mă retrag și să-i las pe ceilalți, cu condiția să se unească toți împotriva lui. Oamenii au decis apoi ca eu să candidez pentru că eu am avut cel mai mult de suferit din cauza lui și în sondaje stăteam cel mai bine, cu cele mai multe șanse să câștig împotriva lui. Când a aflat că mi-am depus dosarul să candidez, a început să-mi dea amenzi. Cred că am amenzi date de el în valoare de peste 20.000 de lei, ultimele 2 mi le-a dat chiar când mi-am depus candidatura. Mi le scrie personal, Marin Voicu în calitate de ”agent constator” și mi le trimite cu poștașul. Primarul este șeful poliției locale, instituția este subordonată primăriei, dar asta nu înseamnă că este legal să scrie el amenzi”, ne-a mai explicat Daniel Oprea.

Acesta spune că este amendat pentru postările pe care le pune pe social media cu primarul Marin Voicu. De altfel, pe procesele verbale pe care le puteți vedea mai jos scrie că este sancționat pentru că a postat pe facebook ”expresii jignitoare la adresa primarului” și exemplifică prin ”hoțul” și ”măscăriciul”, primarul susținând că astfel îi sunt lezate demnitatea și onoarea. Imaginile postate de Daniel Oprea cu primarul Marin Voicu de asemenea pot fi urmărite la finalul articolului.

- Reclamă -

Bărbatul spune că nu este singurul care este amenințat.

”Tot timpul el așa a procedat. Amenință oamenii de pe lista de consilieri, îi sună, îi amenință, pe cei care fie sunt pe lista de consilieri, fie îmi dau comentarii, like-uri la postări, trimite poliția locală la ei, îi cheamă la primărie, îi înjosește, îi amenință cu amenzi, că nu le mai eliberează diverse autorizații sau documente emise de primărie, nu le mai dă drepturile, îi ”taie” de pe la tot felul de ajutoare”, mai susține bărbatul.

De același tratament spune că are parte și soția sa: ”I-a trimis pe șeful de post și pe seful poliției locale la școală, la locul de muncă al soției, au scos-o de la ore și i-au spus să mă tempereze, să mă potolească pentru că altfel vom avea de suferit”.

Spune că a fost amenințat atât personal de edil, cât și prin interpuși, oameni pe care îi numește interlopi și despre care spune că au contracte în derulare cu primăria.

”Eram cu mașina, a oprit (n.r. Marin Voicu) în dreptul mașinii mele și a deschis geamul și a zis: ”Lasă că se termină și asta, campania, îți arăt eu ție”. Mi-au mai transmis amenințările și alți interlopi de-ai lui. Unul este cel care a spart sediul Judecătoriei Mizil și a furat sacii cu voturi. Era consilier local, apoi a devenit și încă este consilier personal al lui. Tatăl lui a primit un contract prin încredințare directă pe firma sa pentru lucrări de canalizare, al patrulea contract pe care i l-a dat. Lucrările sunt făcute prost, totul este altfel decât ar trebui, decât e în contract. În timp ce filmam lucrările că nu pun nisip, l-am filmat și pe tatăl interlopului, cel care are firma, cum arunca cu pietre în mine pentru că filmez (n.r. imagini video la finalul articolului)”, ne-a mai spus acesta.

- Reclamă -

Citește și: Cum a fost răsplătit de primarul din Ciorani hoțul care a furat buletinele de vot din Judecătoria Mizil

La alegerile locale din toamna anului 2020, primarul Marin Voicu a trecut de la PSD la PNL. Ulterior, în iunie 2021, Marin Voicu a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de fraudare a alegerilor locale, adică alegerile pentru funcția de primar, pentru consiliul local, dar și pentru consiliul județean și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, câștigată în 2020 de liberalul Iulian Dumitrescu.

La acel moment, iunie 2021, procurorii au făcut percheziții atât la sediul primăriei Ciorani, cât și la domiciliul suspecților din dosar, inclusiv la locuința lui Marin Voicu.

Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, ”membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat remis presei.

Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu și control judiciar. În noiembrie 2021 s-a întors la conducerea primăriei Ciorani, fiind sub control judiciar, întrucât măsura nu cuprindea și interzicerea exercitării funcției.

Marin Voicu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești în data de 30 iulie 2021. Dosarul, care are ca obiect falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, se află pe rolul Judecătoriei Buzău. În aceeași cauză sunt judecați alți 22 de inculpați, iar o parte dintre aceștia sunt angajați ai primăriei din comuna Ciorani sau în cadrul unor instituții aflate în subordinea primăriei.

Recent, a anunțat că se întoarce în PSD.

Totodată, la începutul lunii aprilie, mai multe persoane au fost chemate la audieri într-un nou dosar privind fraudarea alegerilor, de data aceasta fiind vorba despre alegerile parlamentare din 2020.

”Sunt mai multe persoane aduse la audieri. Dosarul vizează fraudarea alegerilor parlamentare din 2020 și pe Marin Voicu”, ne-a declarat la acel moment procurorul Petru Dublea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.

Prin urmare, cum dosarul vizează fraudarea alegerilor parlamentare din 2020, când Voicu era membru PNL, înseamnă că primarul este bănuit că a fraudat voturi în favoarea PNL și a parlamentarilor PNL. Pe lista parlamentarilor prahoveni aleși la respectivele alegeri este și Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției.

L-am contactat și pe Marin Voicu pentru un punct de vedere. Acesta susține că prin lege are dreptul să aplice amenzi, ba mai mult că este primul care aplică legea în teritoriu, chiar și înaintea Poliției.

”Îmi tot aduce injurii, calomnii. Eu ca primar sunt primul care aplică legea și care poate să dea amenzi. Deja e prea mult, intrați un pic pe pagina lui de facebook. Uitați-vă pe lege, primul care dă amenzi pe toate legile e primarul, că el aplică legea în teritoriu, în afară de rutieră. Uitați-vă pe fiecare lege, primarul e primul la amenzi și pe urmă urmează poliția și ceilalți, pe legea 61 (n.r. tulburarea ordinii și liniștii publice), pe mediu, pe construcții, pe orice în afară de rutieră. Bine, vin și cei de la ISC sau de la Mediu dacă e cazul, dar de obicei noi dăm amenzile. M-a scos din sărite, e ceva de speriat, uitați-vă un pic pe facebook-ul lui. Dacă ați fi în locul meu, să vă facă în toate felurile?! Pot doar s-i dau amendă sau să mă duc în civil cu el (n.r. să-l dea în judecată pe civil). Am fost, am câștigat, n-am serviciu, n-am ce să-i iau, nici n-am mai mers la executor”, susține primarul din Ciorani, Marin Voicu.

Cu referire la celelalte acuzații, extrem de grave, Voicu spune că nu sunt adevărate și că el îi evită de 8 ani de zile pe Daniel Oprea. Voicu sugerează că în realitate el este victima, fiind calomniat și jignit de contracandidatul său.

”De 8 ani de zile numai cu chestia asta o ține, cercetate toate de poliție, nedovedit nimic. Dar el de 8 ani de zile numai așa o ține. Eu evit să iau cpntact cu el. Am fost ieri la poliție la Mizil și am sesizat Poliția pe ultima chestie pe care a scris-o, m-a acuzat că-i ajut pe cei cu droguri din Ciorani. Omul deja… nu știu… trebuie să își facă un control. Să scrii așa ceva pe rețelele de facebook… Eu nu l-am denigrat, nu fac nimic, că asta așteaptă, să intru în polemică cu el”, a mai spus Marin Voicu.

Mai mult decât atât, Voicu susține că în timpul în care a fost arestat Daniel Oprea oprea în fața casei sale și o amenința pe soția sa și îi arăta semne obscene, dar că n-a mai vrut ”să facă tam-tam pe chestia asta”.

Potrivit Ordonanței nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor

(2) Pot fi agenţi constatatori: primarii, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Ministerului de Interne, special abilitaţi, persoanele împuternicite în acest scop de miniştri şi de alţi conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, de prefecţi, preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari, de primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi de alte persoane prevăzute în legi speciale.

Mai jos puteți vedea amenzile date de primarul din Ciorani, Marin Voicu, contracandidatului său, una din filmările puse pe Daniel Oprea pe facebook pentru care a fost amendat, fotografii cu geamurile sparte ale casei lui Daniel Oprea si filmarea în care un bărbat aruncă cu pietre în el în timp ce filmează cum sunt efectuate lucrările de canalizare:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...