fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img

FOTODOCUMENT – Omul de încredere al lui Iulian Dumitrescu a luat milioane de lei de la CJ pentru consultanță într-un proiect eșuat în Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Se știe că Iulian Dumitrescu și-a adus în Prahova oameni de încredere din Călărași sau București. Este de notorietate faptul că un pion principal în această ecuație este Anna Maria Vasile, administratorul public al județului.

Numele ei a apărut inclusiv în dosarul în care Iulian Dumitrescu este cercetat pentru că ar fi luat mită 16 milioane de lei.

În peisajul politico-administrativ prahovean, a apărut recent o rudă a doamnei Anna Maria Vasile. Este vorba despre Ion Vasile, fost vicepreședinte al Administrației Fondului pentru Mediu și fost șef al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat în vremea când Florin Cîțu era premier.

- Reclamă -

Însă personajul este foarte important în schemele actuale ale PNL Prahova, unde Iulian Dumitrescu – fost lider al organizației liberale și președinte al Consiliului Județean Prahova, suspendat în prezent din funcție de procurorii anticorupție – se bazează pe ajutorul lui Ion Vasile în racolarea primarilor social-democrați din zona de sud a județului Prahova, cât și în menținerea în PNL a celor care vor să părăsească barca liberală.

Surse din PNL spun că este a doua mână dreaptă a lui Dumitrescu în Prahova, după Dumitru Tudone, cel care acum exercită atribuții de președinte al CJ Prahova.

Ion Vasile a obținut peste 2,3 milioane de lei  pentru consultanță, de la Consiliul Județean Prahova. Un contract gras pentru firma IVA Communication & Research, în care asociat unic este nimeni alta decât soția lui Ion Vasile – Andreea Vasile!

Obiectul contractului de consultanță a fost pentru unul dintre cele mai controversate proiecte nefinalizate ale Consiliului Județean Prahova, cel pentru realizarea unei așa-zise ”rețele inteligente” de distribuție gaze pe Valea Slănicului, respectiv pentru comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefeștii, Bertea și orașul Slănic. (Vezi foto)

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD
 - Ziarul INCOMOD

Un proiect cu fonduri europene neterminat la termenul stabilit și declarat nefuncțional pentru că rețeaua nu este racordată la sistemul național de gaze naturale.

Pe lângă milioanele de lei din bugetul județului direcționate către firma soției lui Vasile, acesta din urmă, spun aceleași surse din PNL, a primit și promisiunea că va obține și un mandate de parlamentar.

Asta în cazul în care Dumitrescu va ajunge din nou la conducerea Consiliului Județean Prahova.

În CV-ul lui Ion Vasile, se vede clar legătura cu firma IVA Communication & Research, unde a fost director de dezvoltare.

 - Ziarul INCOMOD
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO De-ale campaniei. Ce au mai făcut candidații în ultima săptămână

Jurnaliștii Incomod au realizat un nou talk show despre candidații din Prahova și Ploiești la alegerile locale din 9...
Sari la conținut