fbpx
sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

Hoți virtuali, care au furat milioane de euro din operațiuni financiare frauduloase, prinși de poliție. 40 de percheziții în mai multe județe

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au făcut pe percheziții în municipiul București și județele Ilfov, Vâlcea, Brașov, Constanța și Sălaj. Au fost vizați hoții virtuali care au dat lovituri de milioane de euro proprietarilor de criptomonede.

”Activitățile s-au derulat într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în anul 2019, în municipiul București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat peste 20 de membri, cetățeni români și străini, în scopul săvârșirii infracțiunilor de spălare a banilor, proveniți cu precădere din infracțiuni informatice.

Aceștia ar fi sustras criptomonede  din portofelele electronice ale mai multor persoane vătămate, aducându-le prejudicii de ordinul milioanelor de euro”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

 - Ziarul INCOMOD

Ulterior, aceștia le-ar fi transferat succesiv prin mai multe portofele electronice, controlate în parte de membrii grupului infracțional, având ca destinație finală portofele electronice deschise pe numele unor cetățeni străini, care ar fi facilitat transformarea criptomonedelor în monedă convențională și implicit integrarea în circuitul civil, în schimbul unor comisioane, arată sursa citată.

- Reclamă -
 - Ziarul INCOMOD

De asemenea, tot pe baza unor comisioane, membrii grupului infracțional ar fi pus la dispoziție circuitul de transfer de criptomonede și altor persoane care dețineau sume de bani în numerar sau fonduri de criptomonede obținute din săvârșirea unor infracțiuni, în scopul ascunderii provenienței ilicite. 

Audierile se desfășoară la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut