COSTIN ADRIAN VALENTIN a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru fapte de corupție de Curtea de Apel Ploiești. Decizia instanței este una executorie. Practic Curtea de Apel Ploiești a respins apelul polițistului la decizia dată pe fondul cauzei de Tribunalul Prahova.

Costin este fost agent de poliție rutieră și a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru luare de mită, înșelăciune și fals material și delapidare. Ca măsură complementară, instanța prahoveană a mai stabilit ca fostul polițist să nu-şi mai exercite funcţia pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale.

Fostul polițist a intrat în atenția Direcției Generale Anticorupție (DGA) în 2015, după ce unii șoferi i-ar fi dat mită pentru a-i scăpa de dosare penale care aveau ca obiect abateri de la normele Codului Rutier. În fapt, după cum se arată și în rechizitoriul întocmit de către anchetatori, Adrian Valentin Costin lua bani cu titlu de împrumut, de la diverși șoferi prinși în neregulă, ”uitând”, însă, să-i mai și restituie. În schimb, polițistul le promitea păgubiților că îi va ajuta să scape de dosarele penale deschise pe numele lor, deşi nu avea nicio atribuţie în acest sens.

Mulți dintre șoferii care au avut de-a face cu Adrian Costin l-au denunțat pe polițist când au văzut că problema lor nu se rezolvă nici măcar după ce l-au plătit. Sumele pretinse de Costin de la fiecare șofer variau de la 100 de la 500 de euro. În cauză, Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti s-a constituit parte civilă, iar instanța l-a obligat pe Costin Adrian Valentin la plata sumei de 9.165 lei, reprezentînd contravaloarea pretenţiilor de natură civilă, integral recunoscute de inculpat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here