Foto cu caracter ilustrativ
Update: Comunicatul APM Prahova cu privire la creșterea indicatorilor la pulberile în suspensie:

Luni dimineață s-a produs fenomenul de inversiune termică în toată țara. În zonele cu risc pe poluare, fenomenul este deosebit de important deoarce substanțele periculoase din aer nu se mai dispersează, ci sunt blocate la nivelul solului. 

În Ploiești, oraș cu grad ridicat de poluare, trei stații de monitorizare a calității aerului arătau un nivel de poluare mediu la particulele PM 10, la ora 8.30.

Este vorba despre stațiile din Vest, Bariera București și Mihai Bravu.

În Cartierul Vest au fost înregistrate cele mai mari valori: 39.56 micrograme/m3. În Bariera București, indicele a fost de 31.41, iar în Mihai Bravu, 30.65.

Valoarea limită zilnică pentru protecția sănătății este de 50 micrograme/m3, însă “codul galben” arătat de aceste trei stații reprezintă o calitate a aerului medie, următoarele două fiind “pe roșu” – rea și foarte rea.

Ce este PM 10

PM 10 și PM 2,5 sunt particule în suspensie care reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.

Acestea sunt produse de activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor atât la oprirea acestora cât și datorită arderilor incomplete, potrivit calitateaer.ro.

Parametrii de poluare pot fi vizualizați oricând pe site-ul calitateaer.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here