fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

Ioana Băsescu și Elena Udrea scapă de procesul campaniei electorale din 2009. În primă instanță primiseră 5, respectiv 8 ani cu executare

Citește Și

- Reclamă -

Ioana Băsescu și Elena Udrea au scăpat de procesul de corupție în care în primă instanță fuseseră condamnate la 5, respectiv 8 ani de închisoare cu executare. ICCJ a decis marți încetarea procesului penal în baza deciziei CCR privind prescripția, iar sentința este definitivă.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare pe data de 2 martie 2021, de către Curtea de Apel București. Udrea a fost găsită vinovată la acel moment pentru șapte fapte, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare.

- Reclamă -

Jurnalistul Dan Andronic a fost achitat în același dosar.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Potrivit procurorilor, legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

- Reclamă -

Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă, menţionează procurorii DNA.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...