fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Iulian Bădescu nu a plătit despăgubirile de 6 milioane de lei datorate Primăriei Ploiești, la șase ani de la condamnare: ”E bugetul pe un an la reparații școli”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Iulian Bădescu, fostul primar al municipiului Ploiești, nu a plătit suma de 6 milioane de lei, reprezentând despăgubiri civile către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Ploieşti, impuse de Înalta Curte de Casație și Justiție prin sentință definitivă.

 Fostul edil a fost condamnat de completul de cinci judecători al Curții Supreme în dosarul de corupție legat printre altele şi de modul în care a fost finanțată echipa de fotbal Petrolul Ploieşti.

- Reclamă -

Pe lângă cei trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, fostul edil a fost obligat să plătească în solidar cu Oana Cristina Iacob daune civile de 8 milioane lei către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Ploieşti.

Bădescu va achita 75% din această sumă, iar Oana Cristina Iacob (fosta secretară a municipiului Ploieşti) – 25%, au decis judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Deși condamnarea definitivă este din noiembrie 2017, Bădescu nu a pltătit banii imputați de instanță.

- Reclamă -

Actualul primar vrea să pună în practică ”decizia definitivă penală

Actualul primar al municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat într-o conferință de presă că vrea ”să pună în practică decizia definitivă penală”. 

Vreau să pun în practică o decizie definitivă penală prin care are obligația să ne dea 6 milioane de lei, adică bugetul pe un an de zile la ”Reparații – întreținere școli”. Vă rog să mă iertați că vreau să fac lucrul ăsta, Doar n-o să mă aplaude”, a declarat Andrei Volosevici.

Acuzaţiile procurorilor DNA

- Reclamă -

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Iulian Băsescu în 26 mai 2015, pentru abuz în serviciu, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută şi folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Faptele vizează finanţarea ilegală a clubului de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local şi, potrivit procurorilor, ar fi fost comise de Bădescu atât în mandatul de primar, cât şi anterior, în mandatul de senator din perioada 2008-2012.

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu că, în ianuarie 2013, Iulian Bădescu a semnat un contract de cooperare între Primăria Ploieşti şi Asociaţia Comunitară ”Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, iar şase luni mai târziu, în 28 iunie, a avizat şi regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, deşi documentul nu trecuse de controlul financiar preventiv. Ulterior, în baza acestui contract, a dispus plata către asociaţie a sumei de opt milioane de lei, în trei tranşe.

În schimbul acestor finanţări ilegale, Bădescu i-ar fi cerut unui reprezentant al Asociaţiei ”Lupii Galbeni 2012” Ploieşti un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau să fie acordate de Primăria Ploieşti jucătorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti, respectiv 300.000 de euro.

De asemenea, Bădescu ar fi cerut să i se plătească transportul şi cazarea, în ianuarie – februarie 2013 şi ianuarie – februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde a însoţit echipa în cantonament.

Procurorii o acuză pe Oana Iacob că a avizat abuziv legalitatea hotărârilor Consiliului Local Ploieşti prin care s-au aprobat contractul de cooperare între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară ”Lupii Galbeni 2012” şi Regulamentul de aplicare a acestuia. Banii au fost alocaţi în urma votului favorabil din Consiliului Local Ploieşti, luat în baza rapoartelor de specialitate semnate de şefa de atunci a Direcţiei Juridice, Iulia Alexandru.

Dosarul a fost deschis la DNA în urma unei sesizări făcute de o fostă directoare din Primăria Ploieşti, iar fostul patron al clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră, este denunţător în cauză.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img