fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

La mulți ani, România! La mulți ani, Ploiești! Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Ziua Națională a României este marcată de autorități și la Ploiești.

Începând cu ora 11.00,  în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), se vor desfășura mai multe activități festive, menite să marcheze importanța acestui eveniment național.

Programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României va include salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și oficierea unui serviciu religios.

Reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni, iar, în finalul manifestării, se vor depune flori în memoria eroilor țării noastre.

- Reclamă -

Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura în continuare de tradiționala paradă de Ziua Națională a României, când trupele militare, însoțite de tehnica militară și fanfara Consiliului Județean Prahova, vor defila conform planului stabilit de Garnizoana Ploiești.

În finalul ceremoniilor organizate în prima parte a zilei de 1 Decembrie 2023, municipalitatea îi invită pe ploieșteni să deguste un pahar de vin fiert și faimoasa fasole cu cârnați, la o întrunire publică tradițională,ce va fi organizată în spațiul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

De asemenea, cei prezenți la eveniment vor putea vizita o expoziție de tehnică militară, organizată de Garnizoana Ploiești cu prilejul Zilei Naționale a României, eveniment care se va desfășura în fața Palatului Culturii, în intervalul orar 13.00-14.00.

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 18.30, ploieștenii vor putea admira un alt moment deosebit și emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie de retragere cu torțe a trupelor militare, care se va desfășura cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii.

- Reclamă -

Momentele festive ale zilei naționale a României se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii, care va avea loc începând cu ora 19.00, în Centrul Civic al municipiului Ploiești, zona Parcului “Toma Socolescu” – Bulevardul Republicii.

author avatar
Oana Stoica Jurnalist
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut