fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni, în jurul prânzului. Criza se pare că a fost rezolvată, cel puțin temporar.

Prahovenii au ajuns să fie ”îngropați” în gunoaie după ce stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor de la Moara Nouă, deținută de Consiliul Județean Prahova, dar operată de o firmă privată tot din grupul Rosal, a fost închisă de Garda de Mediu.

Așa că Rosal avea ca singură variantă de depozitare a deșeurilor colectate de la populație rampa de gunoi de la Boldești Scăieni, a firmei Vitalia. Numai că între Rosal și Vitalia nu mai exista un contract în acest sens, iar reprezentanții firmei Vitalia susțineau că nu mai doresc acest lucru pentru că Rosal, dar și alte firme din grup, gen SWO și Blue Planet, aveau datorii încă neachitate.

- Reclamă -

Joi seară, Prefectura Prahova a convocat un comandament pentru situații de urgență, întrucât de zile întregi mormane de gunoi zac în localitățile din Prahova, dar mai ales în Ploiești unde ghenele de la blocuri dau pe afară de deșeuri.

La ședință au participat reprezentanții Prefecturii Prahova, ai Consiliului Județean Prahova, ai ADI Deșeuri, ai Gărzii de Mediu, ai Agenției pentru Protecția Mediului, dar și reprezentanții Rosal și Vitalia. După lungi dezbateri, Vitalia a făcut o concesie și a fost de acord să deschidă porțile gropii de gunoi pentru Rosal începând de mâine, de la ora 07.30, dar cu anumite condiții.

Cele două firme semnează un contract pentru șapte zile, cu plată zilnică din partea Rosal. Dacă la finalul acestei săptămâni Rosal nu va avea sumele de bani achitate, reprezentanții Vitalia vor închide din nou porțile. Până atunci, începând de mâine, Rosal ar trebui să reia colectarea deșeurilor din județ pe care să le ducă direct la groapa de la Vitalia.

- Reclamă -

Surse din Vitalia spun că firma a făcut o concesie pentru prahoveni, deși există un istoric negativ al plăților din partea Rosal.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut