fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Roberta Anastase a fost exmatriculată de la doctorat, dar a primit o prelungire ilegală de la rectorul Universității București?!

Citește Și

- Reclamă -

Senatoarea PNL Roberta Anastase, președinte al organizației locale din Ploiești a partidului, a fost exmatriculată de la doctorat de la Universitatea București, dar apoi a primit o prelungire ilegală a termenului de susținere a tezei de doctorat, din partea rectorului, acuză Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Policitice și candidat la funcția de rector.

Acesta afirmă că nu va pune în aplicare dispoziția, „fiindcă ea încalcă legea”, scrie g4media.ro

„Regret că trebuie să vorbesc despre asta în plină campanie electorală pentru rectorat. Dar e vorba despre o încălcare gravă a regulamentelor universitare”, a scris Cristian Preda, miercuri dimineață, pe Facebook.

- Reclamă -

„În toamna anului 2016, s-a înscris la doctorat la Științe Politice Roberta Anastase. Sub îndrumarea colegului ei de partid, prof. Radu Carp. După cei trei ani cât durează doctoratul, Anastase a primit o primă perioadă de grație de la rector. E legal, dacă avea 50% din teză redactată. Peste un an, rectorul i-a aprobat o a doua perioadă de grație. În 2021 și 2022, tot rectorul i-a mai făcut cadou alte două amânări. Până pe 1 octombrie 2023 teza trebuia susținută. N-a fost. La 7 ani de la înscriere, orice posibilitate legală de prelungire a stagiului doctoral era epuizată. Informat de secretariatul școlii doctorale, am cerut exmatricularea doctorandei care n-a fost în stare să termine în șapte ani ceea ce alții fac în trei. Pe 15 noiembrie a.c., RA a fost notificată că e exmatriculată, conform procedurii în vigoare (atașez mesajul trimis de secretara școlii doctorale).”, precizează Cristian Preda.

Decanul de la Științe politice spune însă că „două zile mai târziu, cu sprijinul îndrumătorului său, prof. Radu Carp, Roberta Anastase a solicitat rectorului o nouă amânare. A primit aprobarea trei zile mai târziu. Anexez cererea pe care se vede clar, în dreapta sus, lângă o semnătură „cu bară”, ștampila „Universitatea din București / SE APROBĂ / RECTOR”.

Cristian Preda afirmă în mesajul său că nu va pune în aplicare această dispoziție, fiindcă ea încalcă legea.

- Reclamă -

„Voi cere Consiliului FSPUB să examineze responsabilitatea colegului Radu Carp în această speță. Dar, până atunci, îi solicit rectorului să anuleze decizia din 17 noiembrie. Și mă întreb de ce Marian Preda a acceptat atâtea excepții pentru Roberta Anastase? Chiar e musai ca ea să aibă un doctorat? Nu era suficient cel al lui Bode? Așa depășim noi UBB?”, a conchis Cristian Preda.

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității București candidează pentru funcția de rector, contra actualului rector Marian Preda. Alegerile sunt programate pentru data de 6 decembrie, iar un eventual tur 2 ar fi pe 13 decembrie.

După publicarea articolului, purtătorul de cuvânt al Universității din București (UB), Bogdan Oprea, a transmis redacției g4media.ro un punct de vedere oficial:

(1) Studenta-doctorand Roberta-Alma Anastase a fost înmatriculată la 1 octombrie 2016 la Școala Doctorală de Științe Politice. Teza de doctorat a fost predată și a fost supusă verificării cu softul de similitudine în luna septembrie 2023, în termen legal. Peste cei 3 ani ai stagiului doctoral, studenta-doctorand a putut beneficia, conform legislației naționale încă în vigoare (Legea educației naționale nr. 1/2011), de 4 ani de prelungire (2 ani, de grație, și 2 ani, de amânare). După depunerea tezei, studenții-doctoranzii pot solicita 6 luni pentru presusținerea și susținerea publică a lucrării.

- Reclamă -

(2) Ca urmare a solicitării studentei-doctorand Roberta-Alma Anastase, semnată de conducătorul de doctorat, prof. univ. dr. Radu Carp, și de către directorul interimar al Școlii Doctorale de Științe Politice a UB, prof. univ. dr. Florin Țurcanu, aprobarea amânării susținerii tezei a fost semnată de directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, prof. univ. dr. Virgil Băran, și nu de către rectorul Universității din București, care nu semnează acest tip de documente, această responsabilitate fiind delegată.

(3) Menționăm că practica prelungirii perioadei de stagiu doctoral este una obișnuită și observăm o creștere a frecvenței acestui tip de solicitări ca urmare a perioadei pandemice prin care am trecut.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Voluntarii Rompetrol au plantat puieți forestieri în Păltiniș, județul Sibiu

Rompetrol a plantat la Păltiniș, județul Sibiu, aproximativ 5000 de puieți forestieri de molid pe o suprafață de 1,1...
Sari la conținut