A fost semnat contractul cu finanțare europeană pentru proiectul ,,Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești” – implementat de Consiliul Județean Prahova

 

Miercuri, 5 februarie 2020, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia,  Liviu Mușat au semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești”. Acesta este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 8. Dezvoltarea infrastructurii de sănătate, Operațiunea 8.1.A – ambulatorii.

Valoarea totală este de 7.495.361,73 lei, din care contribuția Județului Prahova este de 149.907,23 lei. Asistența financiară nerambursabilă este de 7.345.454,50 lei.

Obiectivul general al proiectului  îl constituie creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și îmbunătățirea stării de sănătate a populației din județul Prahova prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti.

Lucrările propuse în proiect vor asigura condiţiile optime de desfăşurare a activităţii medicale din cadrul Ambulatorului integrat: crearea unui flux medical optim, care să fluidizeze activitatea, reducerea timpilor de aşteptare, precum şi reducerea numărului de redirecţionări ale pacienţilor.

Această investiţie va crea condiţiile necesare pentru  creșterea calității  actului medical prin modernizarea și dotarea ambulatoriului; de asemenea va contribui la evitarea aglomerării pe holuri și la reducerea considerabilă a timpilor de așteptare.

 

Tot astăzi a fost semnat și contractul de finanțare pentru proiectul ,,Dotarea Ambulatoriului de Specialitate din Vălenii de Munte în vederea creșterii accesibilității serviciilor de sănătate pentru populație” ; acesta are o valoare totală de 8.197.076, 69 de lei, iar perioada de implementare este de 5 luni.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, susține pe lângă modernizarea unităților sanitare din Ploiești și reabilitarea/dotarea unităților spitalicești din județ, sănătatea fiind o temă prioritară pentru administrația județeană. Beneficiarii acestor proiecte cu finanțare europeană vor fi atât prahovenii, cât și cetățenii din întreaga regiune.

”Astăzi am semnat un nou contract cu finanțare europeană pentru județul Prahova

De data aceasta, este vorba despre Extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Maternității din Ploiești.

Rolul meu, în calitate de președinte al Consiliului județean Prahova, este să mă asigur că prahovenii beneficiază de condiții cât mai bune în unitățile medicale administrate!

De aceea, prin proiectul “Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti” vom reuși să creștem nivelul calitativ al actului medical, vor fi asigurate condițiile optime pentru desfășurarea activităților medicale de ambulatoriu, urmărim crearea unui flux medical bine conceput pentru a reduce timpii de așteptare, numărul de redirecționări ale pacienților și al numărului zilelor de spitalizare, situație care va permite tratarea unui număr mai mare de pacienți.

Totodată, proiectul prevede și dotarea corespunzătoare a secțiilor ambulatoriului de specialitate cu aparatură nouă, de ultimă generație, pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale, valoarea totală a proiectului fiind de 7.495.361,73 lei, din care contribuția Consiliului Județean Prahova este de 149.907,24 lei.

Proiectul va fi finalizat în 24 luni și va conduce la asigurarea unor servicii medicale de calitate înaltă pentru cazuri urgente și dificile, dar și îmbunătățirea infrastructurii ambulatorii de diagnostic și tratament la Maternitatea Ploiești.

Felicitări și administrației orașului Vălenii de Munte și echipei Spitalului orășenesc Vălenii de Munte pentru semnarea contractului privind “Dotarea Ambulatoriului de Specialitate din Vălenii de Munte”, de asemenea proiect finanțat din fonduri europene!

Mulțumesc, încă o dată, întregii echipe din cadrul Consiliului Județean Prahova pentru tot ceea ce fac și pentru buna colaborare dintre direcții!”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here