Nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, a ajuns, marți dimineață, la DNA pentru a fi audiat în calitate de suspect, într-un dosar referitor la o afacere imobiliară. În acest dosar, corpul de control al premierului a făcut o plângere penală, miza fiind un teren din Voluntari. Statul a ajuns să plătească 60 milioane de euro pentru un teren vândut cu un milion.

Geambazi a declarat la ieșirea de la audieri că procurorii îl acuză de spălare de bani.

Context. Gigi Becali a cumpărat un teren de 21 de hectare în comuna Voluntari, în anul 2006. Nu l-a păstrat mult și l-a vândut nepotului sau, Vasile Geambazi, cu un milion de euro. Între cei doi a avut loc un schimb de cesionări și împuterniciri care, la final, s-a încheiat cu Geambazi proprietar al terenului și cu Gigi Becali împuternicit sa ceară de la ANRP despăgubiri pentru acel teren, pe motiv că nu îl putea folosi, transmite site-ul știrileprotv.ro

S-a făcut o evaluare conform căreia terenul valora 20 de milioane de euro. ANRP nu a vrut să plătească, pentru că activitatea sa era blocată. Așa că proprietarul Vasile Geambazi a dat în judecata statul. Ba mai mult, a adus o nouă evaluare din care reieșea că parcela valora de acum 60 de milioane de euro.

El a depus plângerea la Curtea de Apel București. Magistrații au fost foarte prompți și în doar două luni au stabilit termen de judecată, iar într-o singură înfățișare au și luat decizia: Geambazi să primeasca 60 de milioane de euro. Însă Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție. Le-a fost respinsă cererea, așa ca decizia Curții de Apel a rămas în picioare. Definitiv.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here