Noi acuzații la adresa fostului director CSM Ploiești, Luminița Albu, ies la lumină! În urma raportului de audit și a controlului intern au fost constatate deficiențe semnificative în mandatul Luminiței Albu la nivelul clubului, astfel conducerea CSM Ploiești a făcut o plângere penală împotriva acesteia, înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Se pare că în mandatul Luminiței Albu, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Ploiești, s-a constatat existența unui prejudiciu  estimat la suma de 2.023.244,75 lei, reprezentând deturnări de fonduri, plăți nejustificate pentru servicii neefectuate sau efectuate fraudulos.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

În plângerea penală, fostul director al clubului mai este acuzat de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, deturnare de fonduri și fals intelectual.  Totodată, reclamantul susține că ”prin exercitarea acestor funcții de către doamna Albu Luminița și profitând de aceste poziții (n.r.: contabil-șef și director), au fost făcute o serie de fapte care, cu ocazia mai multor verificări interne, s-a constata că aceastea au îmbrăcat forma unor fapte incriminate și pedepsite de legea penală”.

În data de 24 septembrie 2014, Luminița Albu propunea în Consiliul Local Ploiești  un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al instituției pe anul 2014 prin care a majorat prevedrea bugetară cu suma de 240.000 lei pentru reparații capitale la imobilul din strada Stadionului, nr. 26, Ploiești. Conform plângerii penale ”în executarea acestor lucrări s-au încălcat mai multe acte normative care țineau de achizițiile unor servicii, de siguranța în construcții și angajarea de cheltuieli a sumelor bugetate fără respectarea articolelor bugetare, comițându-se deturnări de fonduri….Astfel considerăm că d-na Albu Luminița a schimbat destinația fondurilor publice aprobate în bugetul de venitur și cheltuieli aferente anului 2015, în suma de 168.011,28 lei”.

Se pare că în 2015, când Luminița Albu îndeplinea funcția de șef serviciu financiar-contabilitate, nu și-a îndeplinit îndatoririle de serviciu, neefectuând controale inopinate asupra operațiunilor de încasări și plăți la cele trei puncte de casierie ale clubului și nu există Registrul riscurilor la nivelul entității, potrivit documentului.

În urma controlului intern realizat la nivelul CSM Ploiești, finalizat la data de 15.02.2016, nu s-au putut identifica registrele contabile, precum și notele contabile care stau la baza întocmirii acestora. Potrivit plângerii penale s-a constatat că evidența analitică nu concordă cu evidența sintetică, mari inadvertențe între soldurile din evidența contabilă și cele transmise Primăriei Ploiești. În continuare, reclamantul notează că ”documentele contabile enumerate mai sus, întocmite de d-na Albu Luminița, chiar și în perioada cât a ocupat funcția de director, au fost cu intenție aranjate în programul Microsoft Excell datorită faptului că cele din programul informativ erau eronate, considerăm că d-na Albu Luminița, în exercitarea atribuțiilor de serviciu a îndeplinit actele contabile în mod defectuos și nu atesta adevărata situație contabilă”.

Vă prezentăm mai jos plângerea penală formulată împotriva Luminiței Albu, fostul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești:

Citește și: Jaf pe bani publici la CSM Ploiești în mandatul directoarei Luminița Albu. Prejudiciu de peste 20 miliarde lei vechi adus bugetului local

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here