fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Nu le-a păsat de cum sunt cheltuiți banii Primăriei Câmpina, iar acum au fost trimiși în judecată pentru neglijență în serviciu

Citește Și

- Reclamă -

Trei șefi din Primăria Câmpina au fost deferiți justiției sub acuzația de neglijență în serviciu într-o cauză care privește o delapidare a instituției cu aproape un miliard de lei vechi. Este vorba despre fostul director economic al Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu, Iuian Anton, juristul aceleiași instituții și Eliza Oniță, fost contabil șef al Primăriei anchetați de procurorii câmpineni, iar acum trimiși în judecată. Dosarul lor a fost înregistrat pe rolul secției penale a Judecătoriei Câmpina și se află în faza de cameră preliminară.

În cazul juristului Iulian Anton, și în prezent în funcție la Primăria Câmpina, se așteaptă documentele de la Judecătorie prin care să se certifice faptul că este trimis în judecată, acuzat fiind de fapte săvârșite în legătură cu serviciul. Acestuia i se va suspenda contractul de muncă pe perioada în care se află în proces, conform prevederilor Statutului Funcționarului Public. În aceeași situație se află și Eliza Oniță, însă aceasta a demisionat în această vară de la Primăria Câmpina și s-a angajat la Trezoreria Bușteni. Fiind și ea tot funcționar public, probabil că îi va înceta și ei raportul de serviciu în perioada în care este judecată.

- Reclamă -

Cei trei au ajuns în această situație după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina au adunat probe prin care să dovedească faptul că o funcționară din cadrul Primăriei a reușit să fure aproape un miliard de lei vechi tocmai pentru că cei trei nu și-au respectat obligațiile de serviciu. Mihaela Bertescu, angajată la Serviciu Resurse Umane din cadrul Primăriei Câmpina, a reușit să-și dubleze singură salariu, dar și să fure importante sume de bani din fondurile alocate persoanelor asistate social. Bertescu și-a alimentat contul, în fiecare lună, timp de aproape un an, cu o sumă mai mare decât cea care i se cuvenea potrivit contractului individual de muncă. În total i-a fost virată în cont suma de 40.480 lei, faţă de 11.203 lei, cât i s-ar fi cuvenit în mod normal, fiind astfel creat instituţiei un prejudiciu de 29.277 lei.

Conform procurorilor care au instrumentat acest dosar, în aceeaşi perioadă Bertescu a depus la banca B., întreaga documentaţie care a stat la baza emiterii a patru carduri de debit pentru patru persoane cu dizabilităţi, în vederea obţinerii indemnizaţiei lunare de handicap. Persoanele pe numele cărora s-au întocmit cardurile de debit nu aveau dreptul de a primi personal indemnizaţia de handicap, ci prin intermediul însoţitorilor legali. Aceste carduri bancare au fost în permanență în posesia Mihaelei Bertescu astfel că ea era cea care încasa banii. În total aproape 100.000 lei. Procurorii au stabilit că funcționara nu ar fi putut să fure o sumă atât de mare de bani, dacă șefii ei direcți, adică directorul economic, juristul și contabilul șef ar fi urmărit actele și ștatele de plată realizate de Mihaela Bertescu. Aceasta din urmă a fost deja condamnată definitiv, la sfârșitul anului 2013, de Tribunalul Prahova, la 11 luni de închisoare cu executare, dar, între timp a fost eliberată condiționat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut