O adolescentă care a sunat la Asociaţia Telefonul Copilului ameninţând că se sinucide a fost găsită de poliţiştii din Bucureşti în 45 de minute de la apel şi dusă la spital. Fata de 17 ani, care spune că a fost abuzată sexual de tatăl adoptiv, luase pastile şi consumase alcool.

”În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, răstimp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora. De asemenea, pentru o reacţie rapidă, doi poliţişti s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informaţie fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locaţia sa”, anunţă Poliţia Capitalei.

Cu sprijin operativ din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla fata. Astfel, s-a ajuns la un bloc situat pe raza sectorului 4.

”Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au  identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanţa, la spital, unde a rămas în grija medicilor”, precizează Poliţia.

În acţiunea de căutare au fost angrenaţi poliţişti din trei sectoare ale capitalei, întreaga operaţiune fiind finalizată în aproximativ 45 de minute.

Fata, în vârstă de 17 ani, a spus că în ultimii şase ani a fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg, ceea ce a condus-o la gestul disperat de a încerca să-şi ia viaţa.

La acest moment, poliţiştii din cadrul Secţiei 16 fac cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here