fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

O contabilă din Prahova, arestată la cererea DIICOT.  Și-a angajat o rudă fără știrea patronului, iar firma l-a plătit fără ca omul să muncească măcar o zi

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unei contabile, pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, participaţie improprie la fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălarea banilor.

Ulterior reținerii, contabila a fost arestată preventiv de Tribunalul Prahova pentru 30 de zile.

- Reclamă -


Solutia pe scurt: admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti.

dispune arestarea preventivă a inculpatei C. Mirela Cornelia, pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, participaţie improprie la fraudă informatică, spălarea banilor, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.11.2023 şi până la data de 01.12.2023 inclusiv.

dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, potrivit protalului instanțelor de judecată

- Reclamă -

S-a reținut că, în perioada 2021-2023, inculpatul, prestator de servicii contabile pentru  persoana juridică vătămată a accesat baza de date privind contractele de muncă, depășind limitele autorizării, cu scopul de a introduce în fals date nereale care atestau încheierea unui pretins contract individual de muncă între un membru al familiei sale și societatea comercială.


Totodată, în perioada iunie 2022 – iunie 2023, a accesat în mod repetat, cu depăşirea limitelor autorizării, sistemul de internet banking prin care persoana juridică vătămată efectua operațiunile financiare, în scopul completării necorespunzătoare a ordinelor de plată, inducând în eroare administratorul societății, care a efectuat astfel plăți, în contul inculpatului, dar și a membrului de familie, al acestuia.


De asemenea, în aceeași perioadă a creat  aparența unor plăți către furnizorii sau salariații societății comerciale, completând electronic mai multe ordine de plată, prin utilizarea datelor sale sau ale persoanei din familie, producând astfel în dauna persoanei vătămate un prejudiciu de peste 350.000 lei. 


Totodată, în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, în baza unei rezoluţii infracţionale unice și pentru ascunderea adevăratei naturi a circulaţiei şi a proprietăţii finale a sumelor pretins achitate către mai mulți furnizori, a creat aparenţa, prin întocmirea de documente contabile false, că această valoare ar fi fost transferată în mod efectiv către ei, în realitate banii ajungând în contul său sau al membrului de familie.

- Reclamă -


S-a reținut și faptul că falsificând, prin imitare, semnătura administratorului societății și-a mărit în mod artificial onorariul.


Precizăm faptul că, prin rechizitoriul din data de 31.10.2019 întocmit de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor fapte similare, în dauna unei alte societăți comerciale.


La data de 02.11.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.


Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, potrivit DIICOT.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Localitatea unde vor fi 17 grade de 1 Decembrie

Meteorologii spun că temperaturile de 1 Decembrie vor ajunge până la 17 grade. În paralel, la Bâlea Lac, se...
spot_img