Elevii de liceu vor avea o nouă materie în programă: ”Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România.” Proiectul de lege pentru introducerea noii discipline a fost adoptat cu vot final astăzi în Camera Deputaţilor.

PNL a transmis printr-un comunicat că legea pentru introducerea disciplinei despre Revoluţia din 1989 a fost iniţiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea și adoptată cu vot final în Camera Deputaţilor.

Deputatul liberal a declarat:

”După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică.”

Proiectul de lege a strâns voturile necesare (215 voturi pentru forma finală a proiectului, 17 împotrivă şi 44 de abţineri), urmând ca noua lege să fie înaintată Senatului.

Noua disciplină va fi introdusă începând cu anul şcolar 2023-2024.

”Ca deputat, cadru universitar şi timişorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorităţi a voturilor în Camera Deputaţilor, favorabile pentru introducerea acestei discipline. Noua disciplină «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România», astăzi legiferată şi trimisă Senatului, răspunde unei necesităţi obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educaţia lor civică, respectiv un set de conţinuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente. Noţiunile, informaţiile şi mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetăţeni conştienţi de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României”, a mai transmis deputatul PNL Timiş, Marilen Gabriel Pirtea.

Sursă: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here