fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

OFICIAL Alegerile prezidențiale pot avea loc în septembrie. Legea a fost votată

Citește Și

- Reclamă -

Legea privind organizarea alegerilor prezidențiale la începutul lunii septembrie a fost votată de Parlament și merge la promulgare.

Proiectul de lege care prevede modificarea datei alegerilor prezidențiale a fost inițiat de UDMR și adoptat, marți, în plenul Camerei Deputaților. În forma adoptată de Parlament și care va merge la promulgare, alegerile pot fi organizate la începutul lunii septembrie, transmite g4media.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, de săptămâna trecută, că în coaliție s-a discutat ca alegerile prezidențiale să fie organizate în 15 septembrie – primul tur și 29 septembrie – al doilea tur.

- Reclamă -

S-au înregistrat 183 de voturi „pentru”, 84 „împotrivă” şi o abţinere, transmite Agerpres.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 5 alin. (1) din Legea nr. 370/2004, astfel încât alegerile pentru preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de şef al statului.

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, prevede un amendament.

- Reclamă -

Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut