Joi, la Cotroceni va avea loc ceremonia publică de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, la care vor participa președintele PNL, Ludovic Orban, președintele USR, Dan Barna, președintele PRO România, Victor Ponta și președintele PMP, Eugen Tomac, transmite Administrația Prezidențială.

Practic, PSD, ALDE și UDMR rămân singurele trei partide parlamentare care nu semnează acordul propus săptămâna trecută de Iohannis.

Reamintim că președintele Iohannis a anunțat pe 5 iunie, la finalul consultărilor cu partidele, că propune tuturor formațiunilor parlamentare semnarea unui acord național pentru anularea tuturor modificărilor contestate aduse de PSD, ALDE și UDMR legislației din justiție.

Acordul conține următoarele prevederi: transpunerea în legislație a răspunsurilor de la referendum, dar și transpunerea în legislație a măsurilor necesare integrității în funcțiile publice, modificarea legislației din justiție în deplin acord cu avizul Comisiei de la Veneția, GRECO, MCV.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here