fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Patru asistente și infirmiere au fost inculpate în cazul incendiului din 2021 de la spitalul Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit arși de vii

Citește Și

- Reclamă -

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a finalizat ancheta în cazul incendiului din 2021 care s-a produs într-un salon din secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Doi pacienți au murit atunci arși de vii.

Patru persoane, asistente medicale și infirmiere, au fost inculpate în acest dosar, fiind acuzate de distrugere care a avut ca urmare un dezastru și nerespectarea măsurilor SSM, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de lângă Tribunalul Prahova.

- Reclamă -

Ancheta a stabilit drept cauză a incendiului: scurt circuit electric produs într-o atmosfera saturata de oxigen.

Dosarul urmează să fie deferit justiției în perioada imediat următoare.

Incendiul, soldat cu decesul a doi pacienți și rănirea altora, s-a produs în dimineața zilei de 11 noiembrie 2021, într-unul dintre saloanele unde erau internați bolnavii de COVID-19, aflați în stare gravă și care aveau nevoie de oxigen suplimentar.

- Reclamă -

La locul intervenției au fost găsite 16 persoane (dintre care 6 femei și 10 bărbați) care aveau nevoie să fie transferate la un alt spital și două decedate. Printre răniți s-a aflat și o infirmieră care a suferit arsuri pe corp în timp ce încerca să stingă focul în salon.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut