Patru români au murit într-un accident în Bulgaria, în regiunea Veliko Târnovo, a anunțat sâmbătă Departamentul pentru Situații de Urgență. În accident a fost implicat un autocar înmatriculat în România în care se aflau 25 de pasageri, dintre care șapte cetățeni turci, iar restul români.

Cinci pacienți români care se află internați în spitalul din Veliko Târnovo vor fi transferați cu elicoptere SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală.

Raed Arafat a declarat la Digi24 că mai multe elicoptere vor aduce cinci pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo: „Am trimis o echipă de evaluare care a ajuns la 10:50 pentru cei cinci pacienți. Am trimis un elicopter. Au fost pregătite și urmează să decoleze alte trei elicoptere pentru a aduce în România cei cinci pacienți. Toți vor veni la Floreasca”.

Autocarul se îndrepta spre România și venea de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehicului s-a lovit de o mașină înregistrată în Olanda, parcată pe marginea drumului. Șoferul și pasagerii mașinii tocmai ieșiseră afară și au supraviețuit, transmite Agerpres.

Comunicatul integral transmis de DSU:

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Situația este în dinamică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here