Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a criticat dur modul în care fostul șef al executivului prahovean, Bogdan Toader, a gestionat activitatea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, susținând că anumite probleme stringente nu au fost rezolvate “din incompetenţă sau prostie”. Totodată, liderul CJ a anunțat că a găsit  patru ventilatoare necesare pentru a-i menține în viață pe bolnavii cu forme grave de COVID într-o magazie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Reacția lui Dumitrescu vine în contextul în care Consiliul Judeţean Prahova a alocat vineri aproximativ 4 milioane de lei la respectiva unitate medicală.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și noul director al SJU Ploiești, Bogdan Nica, a explicat că sumele alocate acum n-ar fi trebuit să reprezinte o problemă.

”Am alocat sumele necesare pentru instalarea de prize de oxigen la paturile de la Secțiile Pneumo și Boli Infecțioase. Era ca în epoca de piatră! Se aduceau butelii cu oxigen la Spitalul Județean, iar după aceea erau luate cu mașini și duse la cele două secții. Personalul medical de acolo se chinuia să bage buteliile pe geam din cauza restricțiilor COVID. Toată această problemă putea fi rezolvată foarte simplu, prin achiziționarea acestor prize de oxigen. Toată această investiție este de 120.000 lei. Nu poţi să spui că nu găseşti 120.000 de lei în buget, ca să nu mai chinui tot personalul. S-a cerut de trei ori, iar răspunsul a fost: «referitor la adresa dumneavoastră, vă informăm că nu s-au găsit surse de venituri». Şi tot aşa, spitalul cerea, fostul preşedinte Bogdan Toader spunea că nu sunt bani”, a precizat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Totodată, cei doi au prezentat și celelalte investiţii care urmează să aibă loc la cea mai mare unitate medicală, în contextual actualei crize sanitare. Astfel, din cele aproximativ 4 milioane de lei care vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență Ploiești ca urmare a rectificării bugetare, vor fi achiziţionate și șase ventilatoare.

”În prezent sunt 18 paturi, dintre care 12 au acest sistem de ventilare și șase la oxigen. Astfel, din când în când, atunci când un pacient se sufoca, făcea schimb cu un alt pacient aflat la sistemul de ventilare. Am identificat patru ventilatoare într-o magazie. Cu niște sume derizorii le punem în funcțiune. Am mai alocat bani pentru alte șase ventilatoare. Asta înseamnă că creștem de la 12 ventilatoare, la 22 de ventilatoare”, a mai declarat Iulian Dumitrescu, președinte CJ Prahova.

Totodată, liderul Consiliului Județean a anunțat că niciun pacient nu va mai aștepta pe stradă, în ploaie și frig, la UPU, executivul prahovean alocând bani pentru închirierea a 3 containere de triaj, dotate corespunzător, care să fie amplasate în curtea spitalului. De altfel, cortul în care astăzi se face triaj va fi înlocuit cu unul mai mare, care va fi folosit pentru adăpostirea persoanelor ce vor intra la triaj în containere.

4 COMENTARII

  1. Noi,cei care au sesizat jaful de la SJUP in trecut ,prin comentariile făcute ,avand ca protagoniști pe Toader(fost Pres.CJ),Niculescu(fost Manager),sefii de servicii ai SJUP:Administrativ,Financiar,Achizitii etc.care mână în mână au contribuit (părtași)la dezastrul spitalului si fraudarea fondurilor atribuite.Cu speranța ca să nu fie prea târziu, le urez noului Preș.CJ și Manager SJUP succes.

  2. Se poate face și plângere pentru abuz in serviciu și omor prin neglijența? Lucrurile ar trebui duse pana la capăt. Poate ca cele 4 ventilatoare suplimentare ar fi putut salvat vieți! Așa băgăm sub preș și nimeni nu va învață nimic.

  3. Întrebații pe Niculescu(fostul Manager),Toader(fostul preș. CJ),ca sub mandatul lo au fost aduse și dosite in magazii..mai sunt și alte echipamente aflate in magazii sau nepuse în funcțiune , din cauza matrapazlîcurile făcute de cei doi citați mai sus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here