fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Percheziții în penitenciar. Este vizat liderul unor traficanți de droguri care vindea canabis și cocaină în spatele gratiilor

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii din București împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în incinta unei unități de penitenciar.

Este vizat un grup de traficanți de droguri de risc și mare risc, dar și  traficanți de persoane. Liderul grupului a coordonat afacerile ilegale din închisoare. Acesta este suspectat că a introdus droguri inclusiv în penitenciar.

- Reclamă -

Începând cu anul 2022, trei suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior alte șase persoane, care au acționat, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) destinate atât  consumului propriu, cât și  comercializării către alte persoane încarcerate.

De asemenea, o parte dintre suspecți ar fi achiziționat și cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeași unitate de penitenciar.

- Reclamă -

Pe parcursul investigațiilor și administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracțional,  alți trei  suspecți sunt bănuiți de implicarea în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceștia, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi recrutat, prin inducere în eroare (crearea aparenței unei legături sentimentale), transportat și adăpostit patru persoane vătămate majore, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violență), la practicarea prostituției, atât în România, cât și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.

Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală,  pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu.

În vederea disimulării sumelor obținute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoștea proveniența reală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img