fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Poliția Română angajează 1.000 de ofițeri și de agenți de poliție. Vezi pentru ce posturi

Citește Și

- Reclamă -

Poliția Română angajează 1.000 de ofițeri și de agenți de poliție, ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României pentru realizarea supravegherii tehnice în noul context legislativ. Astfel, structurile Poliției vor fi suplimentate cu 1.000 de posturi, iar bugetul instituției va fi rectificat cu aproximativ 30 de milioane de euro.

Vezi mai jos comunicatul emis de Poliția Română:

Urmare a Deciziei Curții Constituționale a României (C.C.R.) publicată la 9 martie a.c., pentru realizarea supravegherii tehnice în noul context legislativ, se impune suplimentarea structurii organizatorice a Poliţiei Române cu 1.000 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, precum și rectificarea bugetului instituției cu aproximativ 30 de milioane de euro.
Poliţia Română, ca structură a Ministerul Afacerilor Interne, este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.
În acest moment, prin structurile sale specializate, Poliţia Română asigură suport informativ, tactic-operaţional şi tehnico-operativ specializat,ce deserveşte structuri din componenţa Ministerului Public, în instrumentarea dosarelor penale. Poliția Română a luat act de motivarea Curții Constituționale Române și o va respecta întocmai.
În acest context, împreună cu Parchetul General, s-au stabilit măsurile necesare pentru continuarea activităţilor specifice derulate în dosarele penale, în condițiile date. De asemenea,Poliţia Română a realizat o evaluare preliminară a activităților estimate a se desfășura, sens în care au fost identificate următoarele necesități: – suplimentarea cu 1.000 de posturi a structurii organizatorice a Poliţiei Române, care să gestioneze infrastructura tehnică suplimentară și să desfășoare activități specifice; – achiziționarea de echipamente I.T., de comunicaţii, autovehicule de diferite tipuri, precum şi alte elemente de tehnică-operativă; – realizarea unor programe de pregătire profesională care să asigure că acești polițiști dobândesc cunoștințele necesare.
Suma totală astfel estimata se ridică la aproximativ 30.000.000 de euro.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut