Un post medical avansat mobil a fost achiziționat de Consiliul Județean Prahova, care va fi folosit în cazul unor situații de urgență majore, cu victime multiple, cum ar fi accidente colective sau dezastre. 

Capacitatea postului medical este de cel puțin 30 de pacienți care pot fi tratați simultan înainte de a ajunge la spital.

Postul va fi depozitat într-o autospecială ISU Prahova de intervenție la situații cu victime multiple.

“Investiţie importantă realizată de Consiliul Judeţean Prahova care, în situaţii de urgenţă, ar putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Este vorba despre achiziţia unui post medical avansat care va fi utilizat de către salvatori în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi cu un număr mare de victime.

Postul medical avansat de categoria a II-a este format din trei corturi, unul de triaj şi două de tratament, adecvate pentru a trata simultan cel puţin 30 de victime.

Acesta include sisteme de încălzire, de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat.

De asemenea, mai include echipamente proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin trei pacienţi, care vor putea putea primi simultan astfel de îngrijiri.
Postul medical avansat se află în custodia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Investiţia realizată de către Consiliul Judeţean Prahova se ridică la 90.000 lei (fără TVA).

Postul medical va fi depozitat pe autospeciala pentru interventii la accidente colective și calamități naturale. Acesta va fi transportat și montat la locul intervenției, fiind utilizat pentru triajul și acordarea asistenței medicale de urgență. Va deservi atât Prahova, cât și județele limitrofe, fiind singurul post medical avansat de categoria a II-a din regiune”, a transmis CJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here