Guvernul Dăncilă a căzut în urma moțiunii de cenzură cu 238 de voturi. Viorica Dăncilă va rămâne premier interimar, până la formarea unui nou guvern. 

Viorica Dăncilă a pus accent pe “trădarea” unor membri PSD și a anunțat că nu va renunța la funcția de președinte al PSD.

“După cum ați văzut, moțiunea a trecut, toate partidele s-au unit pentru a trece motiune.

Au fost și colegi din PSD care au trădat, nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită. Am reușit să împlinim foarte multe lucruri din programul de guvernare.

Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede.

Fac apel la președinte să nominalizeze un premier care să-și asume guvernarea.

Demisia din funcția de premier interimar? Vom discuta.

Îmi doresc ca președintele să numeacă un premier cât mai repede, dacă se poate și astăzi.

În momentul în care pleci în urma unei moțiuni, acum ne dorim să lăsăm un nou guvern, cu un nou program de guvernare și să ia măsuri.

Nu cred că cineva trebuie să intervină în justiție, nu cred că secția specială trebuie să fie desființată printr-o OUG. Cred în continuare în independența justiției, cum cred că președintele nu trebuie să dea ordin pentru plecarea șefului DIICOT, să dea ordin pentru desființarea secției speciale.

Am fost aleasă prin congres, rămân la șefia PSD. Nu am cum să fac un pas în spate și nu voi face.

Eu nu-mi reproșez nimic, am ținut după europarlamentare o echipă unită, tot partidul aproape, ne-am continuat programul, am implementat măsuri bune pentru populație, măsuri care au fost apreciate în teritoriu de cetățeni.

Acest guvern va rămâne în istorie ca un guvern foarte bun. Aș vrea ca această întrebare să o reluați peste un an cu cei care astăzi se bucură”, a declarat Viorica Dăncilă.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, cu 238 de voturi favorabile, 5 peste limita majorităţii. Trei parlamentari PSD au votat alături de Opoziţie. PSD pierde Puterea după 7 ani şi jumătate de guvernare, cu o scurtă pauză – Cabinetul Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here