fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Românii vor avea voie să-și folosească mașinile maxim 6.500 km pe an

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ne întoarcem în ”Epoca de Aur”, ba chiar o depășim. Oamenii care își folosesc mașina personală vor avea voie să parcurgă cu aceasta maxim 6.500 de km pe an, pentru a nu polua.

”România Neutră – 2050” este o strategie asumată oficial prin act normativ aprobat de către Guvern, în legătură cu emisiile de gaze cu efect de seră. Domeniul Transporturilor este cel mai afectat.

Guvernanții vor ca până în anul 2050 să scoată complet din circulație mașinile care merg pe benzină, motorină, GPL, ba chiar și pe cele hibrid. Pe lângă eliminarea mașinilor pe combustibili fosili, mai propun și ”rații” anuale de deplasare.

- Reclamă -

O mașină personală ar putea să parcurgă 6.500 de kilometri pe an, un autovehicul destinat transportului de persoane doar 64.500 de kilometri pe an, iar un autovehicul destinat transportului de mărfuri doar 8,900 de kilometri pe an. Aceste idei reprezintă decizii deja aprobate de Executiv, printr-o hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial și care se află în vigoare din data de 7 decembrie 2023, transmite jurnalul.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut