fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

S-a dat startul înscrierilor în clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

S-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare 2024, iar părinții pot depune cererea-tip și documentele necesare.

Ministrul Educației a transmis că, în această perioadă, părinții vor avea acces la un număr Telverde, unde vor putea primi răspunsuri pentru întrebările legate de înscriere.

În perioada 11 aprilie – 14 mai 2024, părinții vor putea completa cererile-tip pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2024.

Astfel, părinții au la dispoziție două opțiuni pentru completarea cererilor-tip, fie online, pe site-ul Ministerului Educației, fie la unitatea de învățământ la care se dorește înscrierea copilului.

- Reclamă -

Este important de menționat că, în cazul în care părinții aleg să completeze cererea online, aceștia trebuie se deplaseze la unitatea de învățământ la care au solicitat înscrierea pentru validare.

Condiții pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Copiii trebuie să aibă 6 ani împliniți până la data de 1 septembrie și să locuiască pe străzile arondate școlii.

Pentru o altă școală decât cea de circumscripţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

- Reclamă -

Pentru cei care urmează să împlinească 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie, părinții trebuie să depună la dosar o recomandare de la grădinița pe care au frecventat-o și documente din care să reiasă că au fost evaluați de o comisie de specialitate și s-a constatat că sunt apți de începerea școlii, în cazul în care își doresc ca cei mici să fie înscriși mai devreme în clasa pregătitoare.

Cea de-a doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie 2024, care presupune depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...