Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru verificarea legalității în care se desfășoară transportul public de persoane.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale (45 pentru depășirea vitezei legale), în valoare totală de 27.125 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute trei permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare auto.

Exemple de infracțiuni rutiere:

 Conducere a unui autovehicul neînmatriculat – una (Ploiești).
Principalele activități desfășurate de polițiștii prahoveni în perioada 6-8 ianuarie:
 Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat șapte acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 116 conducători auto și au fost controlate 68 de autovehicule de transport persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 168 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (47 pentru viteză excesivă; cinci pentru abateri ale pietonilor; 19 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 12 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.
 De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat o infracțiune în flagrant și 83 de contravenții (dintre care: 48 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 29 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 35.380 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 125 de autovehicule și au legitimat 379 de persoane.
 În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate nouă infracțiuni și constatate 56 de contravenții (dintre care 24 la Legea nr. 61/1991 și 31 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 469 de persoane și au fost controlate 239 de autovehicule (13 testări alcoolscop).

1 COMENTARIU

  1. […] Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru verificarea legalității în care se desfășoară transportul public de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale (45 pentru depășirea vitezei legale), în valoare totală de 27.125 lei, iar ca măsuri citește toată știrea… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here