fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Satul din România unde ești catalogat ca fiind sărac dacă ai Ferrari

Citește Și

- Reclamă -

Într-un sat din România oamenii sunt catalogați săraci dacă au Ferrari. În cel mai bogat sat din țară, luxul este la el acasă.

Este vorba despre satul din Ardeal numit Certeze. Localitatea din județul Satu Mare are toate facilitățile necesare pentru un trai decent, doar că este aproape nelocuită. Mulți dintre oameni deși au case chiar și cu trei etaje și Ferrari la poartă, sunt plecați la muncă în străinătate, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie.

„Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat”, notează stiridecluj.ro.

- Reclamă -

Presa germană a aflat despre existența satului din județul Satu Mare, așa că a fost realizat și un documentar.

„O legendă fascinantă înconjoară satul Certeze. Un articol inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle povestește despre un localnic și fiul său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu dorul căminului. Cu toate acestea, s-au confruntat cu provocarea de a menține un nivel de trai decent, având în vedere discrepanțele salariale dintre Europa și România.

În trecut, se spunea că oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate pentru a aduna fonduri și a-și construi casele mult visate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară”, scrie sursa citată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut