fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Scandal la Boldești – Scăieni. Serviciul de apă și canalizare disputat în instanță

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Scandal în toată regula la Boldești Scăieni. Viceprimarul orașului, Florin Dincă (PNL) a organizat astăzi o conferință de presă în care a adus acuze operatorul de apă al orașului.

Mai exact, Dincă spune că societatea Jovila Construct, cea care de peste 20 de ani gestionează sistemul de apă și canalizare al orașului, refuză să  predea bunurile municipalității, la încetarea contractului de drept în luna noiembrie 2022. Tot viceprimarul susține că operatorul nu a făcut investiții, sau că încasează ilegal, și în prezent, facturile de la locuitorii orașului.

- Reclamă -

Florin Dincă a venit și cu alte argumente, nu a reușit însă să explice de ce nu a fost prezent în cadrul conferinței și primarul orașului. Reporterii Ziarului Incomod au aflat că primarul a delegat atribuțiile în ce privește serviciul de distribuție apă și canalizare către viceprimar.

De partea cealaltă, reprezentanții Jovila Construct spun că nu se opun să predea bunurile către municipalitate, există însă o problemă, lipsa unui inventar.

În graba de a preda serviciul de apă și canalizare către Hidro Prahova, viceprimarul Dincă a prezentat către Jovila un inventar din anul 1999. De atunci, deși avea obligația legală, primăria Boldești – Scăieni nu a mai făcut nici un inventar, deși s-au făcut investiții. Rețeaua de distribuție apă  a fost extinsă, au fost montate pompe de presiune, au fost făcute numeroase lucrări în toți acești ani.

- Reclamă -

Așa că Jovila nu avea cum semna un inventar fictiv și care nu are legătură cu realitatea.

Mai mult, reprezentanții Jovila Construct susțin că Florin Dincă evită să facă acest inventar și pentru că mai există o problema. Rețeaua de canalizare a fost extinsă, însă lucrarea efectuată de două firme cu multe lucrări în județ, a fost făcută prost. Canalizarea a fost amplasată peste rețeaua de apă, așa că la orice avarie, apa potabilă ar putea fi infestată. Din acest motiv, operatorul Jovila a refuzat să preia canalizarea, în acest moment aceasta fiind nefuncțională.

Deși au încercat să ajungă la un consens cu primăria, reprezentanții Jovila Construct nu au reușit să-l determine pe viceprimarul Florin Dincă să facă inventarul bunurilor. Așa că au dat municipalitatea în judecată.

Faptul că Jovila Construct prestează și acum servicii către populația din Boldești – Scăieni este perfect legal. Lucru confirmat și de IJP Prahova. Mai ales că operatorul este obligat să mențină serviciile către populație, fiind vorba despre un serviciu de utilitate publică, sistarea acestuia fiind infracțiune.

- Reclamă -

Vom reveni

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...