fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Un avertizor de integritate a anunțat cu trei luni înainte câștigătorul unei licitații de 10 milioane de euro a Consiliului Județean Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Un avertizor de integritate a anunțat cu trei luni înainte cine va câștiga o licitație de aproape 10 milioane de euro lansată de Consiliul Județean Prahova. Este vorba despre o licitație prin care Consiliul Județean Prahova cumpăra măști și dezinfectanți pentru școlile din județ, din bani europeni, după ce pandemia a fost declarată încheiată.

Potrivit g4media.ro, pe data de 27 ianuarie 2023 avertizorul de integritate a anunțat publicația care va fi câltigătorul licitației, deși la acel moment de abia fuseseră depuse ofertele. Reamintim că ziarul Incomod a scris în exclusivitate despre această licitație a Consiliului Județean Prahova: CJ Prahova a lansat o licitaţie de 10 milioane de euro pentru… combaterea pandemiei în şcoli

- Reclamă -

După trei luni, Consiliul Județean Prahova a descalificat toate ofertele cu excepția celei indicate de avertizorul de integritate. Până la această oră, CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) a mai anulat licitația de două ori pe motiv că în caietul de sarcini erau anumite clauze considerate discriminatorii. De fiecare dată, Consiliul Județean Prahova a susținut legalitatea caietului de sarcini.

Citește și: Licitație întârziată a Consiliului Județean Prahova pentru măști de protecție și dezinfectanți de aproape 10 milioane de euro – Vicepreședintele Cristian Apostol: ”Să fim pregătiți pentru eventualele noi provocări, avem un debut de sezon gripal”

Conform datelor disponibile pe portalul achizițiilor publice, la actuala procedură, demarată în noiembrie 2022 de Consiliul Județean Prahova au fost depuse patru oferte: asocierea ADG Medical Supply SRL-NMD Zet Zone SRL-Sinofarm DOO Belgrad, ATS for Health SRL, Deluxe Medicrafts SRL și asocierea Klintensiv SRL-Virus Protect SRL. În cadrul acestei licitații, pentru care au fost puși la bătaie 39,7 milioane de lei, se dorește achiziționarea de măști și dezinfectanți pentru mâini care să ajungă la 90.292 elevi, profesori și personal auxiliar din 190 de unități de învățământ care funcționează în județul Prahova.

- Reclamă -

Pe data de 27 ianuarie, avertizorul a transmis către g4media.ro un mail în care a indicat că licitația va fi câștigată de asocierea ADG Medical Supply SRL București-NMD Zet Zone SRL București-Sinofarm Belgrad.

Aproape trei luni mai târziu, o decizie-cheie a Comisiei de licitație din cadrul Consiliului Județean Prahova indică faptul că avertizorul a avut dreptate: oferta asocierii ADG Medical Supply SRL-NMD Zet Zone SRL-Sinofarm Belgrad a fost declarată câștigătoare, iar celelalte trei nu au mai fost luate în considerare pentru estimarea prețului, fiind descalificate pe motive de procedură.

Atât avertizorul de integritate, cât și reprezentantul uneia dintre asocierile descalificate contestă legalitatea deciziei Comisiei de licitație. Primul afirmă că în caietul de sarcini a fost introdusă obligativitatea ca măștile să aibă 4 straturi, lucru extrem de rar întâlnit pe piață.

Citește mai departe pe g4media.ro!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...