fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Final revoltător în cazul gravidei din Prahova care a născut într-un taxi pe DN1 pentru că nu a fost primită în maternitatea Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Andreea Raluca Vasiloiu, medic ginecolog în cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, scapă de pedeapsă în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru vătămarea fătului și neglijență în serviciu. Doctorița a fost acuzată în dosarul privind gravida din comuna prahoveană Scorțeni care a născut pe DN1, într-un taxi, pentru că nu i s-au acordat îngrijiri medicale la maternitatea ploieșteană, unde ajunsese cu ambulanța cu simptome specifice declanșării nașterii.

Dosarul medicului s-a aflat pe rolul Judecătoriei Ploiești, instanță care a stabilit, în data de 24 aprilie 2023,  încetarea procesul penal pornit împotriva inculpatei Vasiloiu Raluca Andreea, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale la data de 14.10.2019”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

- Reclamă -

Deși fapta s-a petrecut în octombrie 2014, dosarul a zăcut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești timp de opt ani. Abia pe 7 martie 2022 procurorii au trimis dosarul în judecată, în condițiile în care faptele erau prescrise încă din 2019.

Soluția pe scurt a instanței

–  încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei Vasiloiu Raluca Andreea,  pentru comiterea infracțiunii de „vătămarea fătului” (fapta din 15.10.2014), ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale la data de 14.10.2019.

- Reclamă -

– încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei Vasiloiu Raluca Andreea, pentru comiterea infracțiunii de „neglijența în serviciu” (fapta din 15.10.2014), ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale la data de 14.10.2019.

ia act de faptul că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii. Pronunțată astăzi, 24.04.2023.
Document: Hotarâre  854/2023  24.04.2023

- Reclamă -

Povestea Mihaelei

Tragedia s-a întâmplat în octombrie 2014.

Familia femeii însărcinate, în vârstă de 37 de ani, din comuna prahoveană Scorţeni îi acuza la acea dată pe medicii de la maternitatea ploieșteană de faptul că nu au internat-o pe gravidă, aflată în ultimul trimestru de sarcină.  Femeia a fost nevoită să ia un taxi care urma să o transporte până la un spital din Capitală. Pe drum, în apropierea localității Ciolpani, tânăra a născut, iar copilul a murit la scurt timp.

Așa cum povesteau rudele tinerei la acel moment, femeia a fost dusă la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti cu o ambulanţă în data de 15 octombrie, ea având o sarcină ce depăşise 30 de săptămâni.

Medicii de la maternitate au considerat însă că nu este cazul ca femeia să rămână în spital. Nu este clar nici acum cine a refuzat internarea și cine a sfătuit-o pe tânăra femeie să ia un taxi și nu să cheme o ambulanță.

După ce a născut în mașină, pe marginea DN1, femeia a fost transportată la Maternitatea CF2 din București. Acolo medicii au constatat decesul copilului.

Imediat după ce informația a ajuns în presă, cazul a intrat în atenția reprezentanților Ministerului Sănătății. Ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, a cerut demiterea managerului Maternității, Călin Boeru.

FOTO captură observatornews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...