fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Se anunță cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Specialiştii europeni au anunţat că iarna 2016 – 2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani. Meteorologii au explicat faptul că mase de aer arctic vor ajunge deasupra continentului european, transmite sursa Mes Astuces.

Meteorologul german Dominik Jung avertizează că această iarnă va fi neobişnit de rece, precizând că are „frisoane” doar când se uită peste hărțile și modelele stabilite de către Serviciul Național de Meteorologie. Potrivit lui Jung, cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie și februarie. Nici luna martie nu va fi una caldă, însă, temperaturile vor creşte abia din aprilie.

- Reclamă -

Previziunile specialistului german sunt susţinute şi de meteorologul Joe Bastardi de la serviciul AccuWeather şi de Elena Volosiouk, specialistul Centrului Meteorologic Phobos. Volosiouk mai adaugă faptul că scăderea activității solare va contribui la scăderea temperaturilor în perioada care urmează.

În ultimele zile, în România s-au înregistrat temperaturi sub limita îngheţului, atingând valori neobişnuit de mici pentru această perioadă a anului. Joi dimineaţă, în Bucureşti termometrele indicau un grad Celsius, în timp ce, în zonele montane, au fost temperaturi cuprinse între minus 4 grade și 5 grade Celsius. La Bâlcea Lac, stratul de zăpadă a atins aproape 20 de centimetri, ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele două zile.

Sursa: romanialibera.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img