fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Se anunță renovare mai multor blocuri din Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Primăria municipiului Ploiești a început procedurile de achiziție publică a căror scop este execuția de lucrări de renovare pentru 9 blocuri din Ploiești. Acestea vor fi renovate energetic cu fonduri europene. 

„Municipiul Ploiești are în derulare contractul de finanțare pentru proiectul „Anvelopare blocuri Lot P1”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – apelul de proiecte de renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale (…) Valul renovării Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale”, este menționat în comunicatul transmis de Primăria municipiului Ploiești. 

Clădirile au fost încadrate în 4 loturi de execuție a lucrărilor de modernizare. Acestea sunt: 

- Reclamă -

Lotul 1: Bloc 30D, Bloc 30E, strada Luminii, nr.4.

Lotul 2: Bloc 16A, Bulevardul Republicii, nr.124; Bloc 16B1, Bulevardul Republicii, nr.122; Bloc 16B2, Bulevardul Republicii, nr.122; Bloc 16C, Bulevardul Republicii, nr.122;

Lotul 3: Bloc 4E, Bulevardul Republicii, nr.187; Bloc 6A – 6B, Bulevardul Republicii, nr.189

- Reclamă -

Panouri informative au fost amplasate  în zonele unde vor derula aceste lucrări din fonduri europene. 

 „La nivelul acestor ansambluri rezidențiale din municipiul nostru se vor executa următoarele lucrări de renovare energetică:

  • placarea pereților exteriori cu strat de vată minerală bazaltică de 15 cm grosime și tencuială acrilică structurată de 1,5mm grosime;
  • montarea tâmplăriei termoizolantă etanșă din PVC cu minim 5 camere de aer și geamuri triple cu strat de argon;
  • închiderea balcoanelor cu tâmplărie PVC;
  • termoizolarea planșeului peste ultimul nivel cu termosistem polistiren extrudat 30 cm grosime;
  • instalarea sistemelor alternative de producere a energiei din surse regenerabile-panouri fotovoltaice pentru asigurarea iluminatului în clădiri.”

Valoarea totală a lucrărilor este de 40.785.829,71  lei. Municipalitatea ploieșteană va continua lucrările de modernizare și eficientizare a infrastructurii locale. 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...