fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Șefa executorilor judecătorești, suspectată de evaziune fiscală în valoare de 3 milioane de euro

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

dorina gont - Ziarul INCOMODŞefa Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost reţinută pentru evaziune fiscală. Dorina Gonţ este suspectată că şi-ar fi rulat onorariile prin firme-fantomă pentru a nu împărţi banii cu statul. Alături de ea, procurorii au mai reţinut încă trei persoane, cercetate în acelaşi dosar, în care paguba adusă statului ar fi de peste trei milioane de euro. Curtea de Apel va decide marți dacă cei patru vor ajunge în arest.

Opt persoane s-ar afla în spatele afacerii. Locuinţele lor şi sediile mai multor firme care le aparţin au fost percheziționate de anchetatori. Printre cele 15 adrese unde au avut loc percheziţii se numără locuinţa şi biroul executorului judecătoresc Dorina Gonţ.

- Reclamă -

În perioada 2011-2014, reprezentanții mai multor societăți comerciale și ai unui birou de executori judecătorești au înregistrat în evidențele contabile tranzacții comerciale fictive cu scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor. Prejudiciul este de 3 milioane de euro”, a declarat comisarul-șef Aurel Dobre.

Mecanismul prin care statul român a fost prejudiciat este simplu, principalele rotiţe fiind mai multe firme-fantomă.

Dorina Gonţ este suspectată că ar fi transferat importante sume de bani în conturile mai multor firme-fantomă de la care, chipurile, ar fi achiziţionat aparatură electronică şi consultanţă. De aici banii au fost direcţionaţi către firme offshore controlate în Cipru şi Seychelles de omul de afaceri Ciprian Nistor, vizat şi el de anchetă. Ulterior, banii erau scoşi de acesta şi investiţi în imobile şi terenuri din România.

- Reclamă -

Poliţiştii au ridicat la percheziţii toate documentele care au trecut prin mâna Dorinei Gonţ din 2011 şi până astăzi.

Pentru a recupera prejudiciul anchetatorii au pus sechestru pe cinci imobile deţinute de familia preşedintelui Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel din Capitală. Unul dintre imobilele vizate este pe strada Enăchiţă Văcărescu, unde familia Gonţ are trei apartamente.

Dorina Gonţ este unul dintre cei mai cunoscuţi executori judecătoreşti din Capitală. De numele ei sunt legate onorarii fabuloase obţinute de la ministere sau companii de stat. Şase sute de mii de euro ar fi primit de la Ministerul Transporturilor pentru recuperarea unor datorii de la CFR. Alte executări au fost plătite scump de Ministerul Educaţiei, Electrica SA Primăria Sector 2 ori DISTRIGAZ.

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img