fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img

Șeful ANPC: pui vopsiți ca să pară mai buni, împănați cu salmonella

Citește Și

- Reclamă -

Horia Constantinescu, președintele ANPC, avertizează că sunt firme care vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună. Uneori procedura se face în timpul hrănirii puilor, astfel încât vopseaua să nu se ia la spălat.

Horia Constantinescu spune că în aceste cazuri de pui vopsiți ne confruntăm cu un ”atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”.

”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, a scris, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

- Reclamă -

Mai mult decât atât, șeful ANPC explică faptul că și ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu astfel de produse.

”Dacă adăugăm şi ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”, a mai scris Constantinescu.

Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei o ”informare către absolut toate instituţiile care pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO De-ale campaniei. Ce au mai făcut candidații în ultima săptămână

Jurnaliștii Incomod au realizat un nou talk show despre candidații din Prahova și Ploiești la alegerile locale din 9...
Sari la conținut