fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

Senatorii români s-au dotat cu măști de gaze „delicate cu pielea”. Cât au costat

Citește Și

- Reclamă -

Senatul României a cumpărat recent 165 de măști de gaze, transmite Digi24.ro. Măștile au fost achiziționate de la o firmă specializată în domeniul tehnologiei medicale și de securitate.

Senatul a plătit suma de 41.250 lei pentru măștile cumpărate. Potrivit datelor luate de sursa citată de la Ministerul Finanțelor, la Senat sunt angajate 885 de persoane și 136 de senatori.

Măștile care au fost cumpărate sunt un model denumit „Drager X-plore 6300”, pe care producătorul o definește ca fiind o „mască integrală eficientă și accesibilă destinată utilizatorilor atenți la preț, care nu doresc să facă niciun compromis în ceea ce privește confortul sau calitatea”.

- Reclamă -

Echipamentul face față la 1.545 de substanțe periculoase, prezentate în detaliu de producător, și are un „sistem de ventilație excelent”, dar și un „vizor din pexiglas rezistent la zgârieturi și deformări, cu un unghi de 180 grade ce asigură un câmp vizual mare, cu o imagine panoramică excelentă”, după cum este prezentat produsul pe site-ul companiei. Totodată, se mai precizează că structura măștii este realizată din EPDM durabil și delicat cu pielea, „cu izolație pentru față din strat dublu și margini de izolare triple ce asigură o izolare confortabilă și sigură pentru fiecare tip de față.”

Potrivit digi24.ro, cele 165 de măști sunt pentru cei 136 de senatori, iar restul de 29 de bucății urmează să fie împărțite celor 885 de persoane angajate la Senat.

Anul trecut, în contextul războiului din Ucraina, și Camera Deputaților a cumpărat 600 de măști de gaz pentru a plătit aproximativ 252.000 lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...