fbpx
marți, mai 7, 2024
spot_img

Simboluri care aduc noroc – cifra 7 plus alte 7 elemente

Citește Și

- Reclamă -

Parte importantă a fiecărui culturi, simbolurile fac parte și astăzi din viața noastră, la nivel de societate. Desigur, puterea simbolurilor este în unele cazuri mai estompată, fiecare persoană având propriile credințe cu privire la capacitatea unor astfel de elemente de a influența sau nu acțiunile viitoare. 

Chiar dacă societatea modernă s-a dezvoltat pe baza științei, iar credințele populare au rămas mult în plan secund, conceptul de noroc și simbolurile acestuia rămân de actualitate. Deși acționăm rațional, ne place să păstrăm o doză de speranță cu privire la posibilitatea de a influența norocul în favoarea noastră…

Pentru prosperitate, pentru sănătate, pentru protecție față de energii negative și evident pentru atragere a norocului, există simboluri conturate la nivel cultural de-a lungul mileniilor în care umanitatea a progresat, mergând pe calea dezvoltării. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de simboluri nu este un obiect și nici o ființă, ci… un număr format dintr-o singură cifră: 7. 

- Reclamă -

De fapt, nu doar numărul 7 este considerat a purta noroc, ci și numerele care sunt formate din această cifră. Nu întâmplător, la jocurile de noroc cifra 7 este atât de des întâlnită! Sunt o mulțime de pacanele 77777 la care apariția mai multor simboluri cu cifra 7 poate aduce câștiguri consistente pentru cei care speră la jackpoturi. Inclusiv la jocurile de loterie, cifra 7 este adesea aleasă de către participanți, tot din rațiuni legate de noroc.

Șapte este considerat un număr norocos în multe părți ale lumii, încă din Antichitate. Vechii greci asociau această cifră cu perfecțiunea. Există șapte zile ale săptămânii (a 7-a fiind cea mai importantă în religia creștină), șapte culori ale curcubeului, 7 note muzicale. Shakespeare a scris despre cele șapte vârste ale omului, iar fazele a Lunii durează aproximativ șapte zile fiecare.

Iată și alte 7 simboluri considerate a fi aducătoare de noroc:

- Reclamă -

Trifoi cu patru foi

Pentru că este rar – o anomalie genetică – se poate spune că ești norocos dacă găsești o astfel de plantă. Totul se rezumă de fapt la șanse, exact ca la jocurile de noroc, unde posibilitatea de a câștiga un premiu mare este foarte redusă. În cultura celtică antică, cele patru foi ale trifoiului simbolizau credința, speranța, dragostea și norocul. 

Potcoava

În cele mai multe culturi, potcoava este un simbol al norocului și al protecției față de orice energie negativă. Motivul: spiritele rele nu suportă atingerea fierului, iar potcoavele sunt făcute din fier. De 1 Martie, românii oferă mărțișoare inclusiv sub formă de potcoave în miniatură, accesorii de purtat pentru a atrage norocul.

- Reclamă -

Zarul

Acesta este un simbol al norocului tocmai prin funcția sa unică – aceea de a oferi puterea deciziei aleatorie. Zarul aruncat poate oferi orice rezultat, însă în sine acest obiect este strâns legat de noroc, fiind folosit în numeroase jocuri și devenit mai nou accesoriu de tip talisman.

Gărgărița

Gărgărița sau buburuza este o insectă colorată cu roșu sau galben, purtătoare de noroc. Nu are un efect dăunător asupra culturilor, probabil de aici și această alegere. În limba germană, gărgărița este denumită „Glueckskaefer”, ceea ce înseamnă chiar „gândacul de noroc”.

Moneda norocoasă

Să găsești pe jos o monedă se spune că este semn de noroc. O poți păstra, indiferent de valoarea ei, pentru a purta cu tine norocul. Obiceiul are legătură cu timpurile străvechi, când monedele erau cu adevărat valoroase, iar a le găsi întâmplător era sinonim cu un câștig important.

Coșarul

Simbol al norocului în Europa, coșarul este legat de perioadele în care casele erau încălzite de sobe mai puțin moderne. În prezent, această meserie este aproape dispărută. De ce asocierea coșarului cu norocul? Simplu: un coșar curăța soba, evitând situațiile dramatice în care apăreau accidente din cauza sobei înfundate.

Șarpele casei

În România, așa numitul șarpe al casei este considerat a fi purtător de noroc. Se spune că stă ascuns în pereți sau sub casă. Realitatea este că șerpii comuni nu sunt periculoși pentru oameni, ba chiar ajută gospodăria, ținând departe rozătoarele.

Talisman norocos

Orice bijuterie, mai mult sau mai puțin valoroasă, poate reprezenta un talisman norocos. Totul ține de legătura personală a posesorului cu respectivul obiect sau cu întâmplări importante ori persoane dragi.

Sursa foto canva.com

(P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Rachetele antigrindină lansate în ziua de Paște nu au oprit prăpădul de la Vâlcănești

Conform Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNACP), după ce duminică a fost emis...
Sari la conținut