tramvai tce ploiesti
Sindicaliştii de la TCE Ploieşti reclamă că siguranţa tramvaielor este în pericol, după o decizia a conducerii de desfiinţare a sectorului de revizie zilnică şi reducere a programului atelierului de reparaţii aferent Secţiei Transport Electric.

Mai mulţi vatmani, afiliaţi la Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesionişti din Ploieşti, i-au solicitat astăzi o întrevedere primarului Andrei Volosevici, pentru a discuta o parte din problemele societăţii de transport în comun. Ei reclamă că decizia conducerii de reducere a activităţii pe linia de revizii şi reparaţii îi obligă să scoată pe traseu, în a doua parte a zilei, tramvaie fără revizie şi, implicit, îi pune în pericol pe ei, pe călători şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

“În niciun oraş mare unde funcţionează transport public cu tramvaie această revizie nu este suspendată”, menţionează sindicaliştii din cadrul societăţii Transport Călători Express într-un memoriu transmis către Consiliul Local Ploieşti, Consiliul de Administraţie al TCE şi ITM. Aceştia au mai amintit că tramvaiele din curtea societăţii au o vechime considerabilă – cele mai vechi dintre ele datând din 1977 sau 1985 – şi au nevoie destul de des de reparaţii.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, susţine că tramvaiele nu ies pe traseu fără să fie verificate în prealabil şi adaugă că inclusiv vatmanii au anumite reponsabilităţi în această privinţă: “Conducerea a luat măsuri ca mijloacele de transport să iasă pe trasee în condiţii de siguranţă. Niciun mijloc de transport nu iese până nu se respectă nişte măsuri. Acestea sunt obligatorii, atât din punct de vedere al inspecţiei tehnice, dar şi din punct de vedere al legislaţiei, care le impune tuturor conducătorilor, indiferent că e vorba de vatmani, troleibuzişti sau şoferi de autobuz, să facă nişte verificări prealabile”.

“La autobuze se lucrează într-un singură schimb de ani de zile şi lucrurile funcţionează”, a completat directorul TCE Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here