Șoferul care, pe 4 aprilie, a intrat cu mașina într-un grup de persoane aflate într-o stație de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit și alți doi au fost răniți, a fost pus joi oficial sub acuzație și reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, pentru ucidere din culpă, potrivit IPJ Brăila.

Având în vedere că nu se poate deplasa, fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Brăila, în urma accidentului pe care l-a provocat, Marius Negoiță, în vârstă de 27 de ani, a fost audiat pe patul de spital.

Negoiță va fi prezentat vineri instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicină Legală Iași, Marius Negoiță nu a consumat droguri în ziua producerii accidentului.

Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iași infirmă astfel analizele preliminare făcute în ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila, care arătau că șoferul consumase droguri. Potrivit specialiștilor, există posibilitatea ca aparatele să fi fost păcălite de faptul că șoferul lua medicamente pentru epilepsie, o boală pe care o ascundea de zece ani.

Medicul de familie Steluța Nedelcu a declarat, pentru AGERPRES, că Marius Negoiță i-a ținut ascuns faptul că are epilepsie, deși în urmă cu zece ani aceasta a observat că are simptome specifice bolii. Bărbatul s-a prezentat la cabinetul său în anul 2006 cu convulsii specifice epilepticilor, motiv pentru care medicul de familie susține că i-a dat o trimitere la neurologie pentru investigație și stabilirea unui diagnostic, iar de atunci nu a primit niciun răspuns de la el.

Negoiță a ascuns că ar avea această boală și atunci când s-a angajat, în august 2015, ca agent de securitate la societatea ‘My Security’, completând o declarație pe proprie răspundere că nu suferă de nicio boală. Potrivit informațiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilaș, actele sale medicale din momentul angajării “au fost în regulă”, iar pe perioada cât a fost angajat a fost “liniștit, și-a văzut de treabă și nu a creat probleme”.

Anchetatorii care se ocupă de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tânărului, deoarece poliția nu avea informații că Negoiță suferea de epilepsie.

Marius Negoiță are permis de conducere de șapte ani, în urmă cu doi ani s-a căsătorit și de o lună este tatăl unui băiețel.

Persoanele care și-au pierdut viața în accidentul de luni dimineață, de la Brăila, sunt patru femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 și 41 de ani.

Conform unui comunicat remis de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here