fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
24.9 C
Ploiești
spot_img

Soluții găsite pentru problemele oamenilor din cartierul Pictor Rosenthal. Primarul interimar a mers la fața locului să verifice situația. VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Reporterii ziarului Incomod au mers astăzi în cartierul Pictor Rosenthal din Ploiești, după ce oamenii care locuiesc acolo ne-au sesizat problemele pe care le au.

Filmările realizate la fața locului și detalii despre problemele pe care le reclamă locuitorii zonei puteți reciti aici!

- Reclamă -

După publicarea articolului în ziarul Incomod, viceprimarul cu atribuții de primar Cristian Ganea a mers la fața locului pentru a sta de vorbă cu oamenii și pentru a găsi soluții la problemele acestora.

Pe strada Pictor Rosenthal sunt două căi de a ajunge. Prima se face dinspre strada Izvoare, dar aici există o cale ferată care poate fi traversată doar pe jos, nu și cu mașina. Este calea pe care o urmează dimineața copiii care merg la școală – aceștia trec calea ferată, părinții stând veșnic cu grija trenurilor care trec frecvent prin zonă. Acest lucru l-au povestit oamenii și primarului interimar Ganea, care spune că va lua în considerare posibilitatea montării unei bariere automate la calea ferată, sau măcar semnale acustice și vizuale care să anunțe când trece trenul.

- Reclamă -

O altă problemă pe care oamenii i-au semnalat-o viceprimarului cu atribuții de primar a fost aceea că la fiecare ploaie curțile acestora sunt inundate. Cum strada a fost plombată în mod repetat, adăugându-se straturi care nu au rezistat însă de-a lungul timpului, nivelul drumului s-a ridicat considerabil față de curțile oamenilor, apa alunecând în acestea. În plus, străzile din cartier nu au nici canalizare.

La fața locului a fost chemat și reprezentantul Direcției Tehnic Investiții din cadrul Primăriei Ploiești, Daniel Dobre. Acesta a adus un proiect de asfaltare și canalizare care a fost pus la punct în cadrul Primăriei, însă, din cauza lipsei de fonduri până în prezent nu a fost implementat. Cristian Ganea le-a promis oamenilor că după ce municipalitatea va contracta creditul planificat pentru primăvara acestui an, acest proiect va fi unul din cele care vor fi implementate. Până atunci, se va căuta o soluție de compromis, temporară. Cristi Ganea și Daniel Dobre i-au în considerare curățarea străzii pentru reducerea nivelului actual pentru ca locuințele să nu mai fie inundate la fiecare ploaie și, ulterior, turnarea unui strat de asfalt, care să reziste măcar șase luni.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Si uite cum au inceput promisiunile premergatoare campaniei electorale.Urmeaza ca in zona sa isi faca aparitia fostul primar si aspirant la aceasta functie Volosevici,care nu a facut nimic pentru aceea zona si ”iepurasii” din campania electorala.

    • Volosevici ,ala care a accesat fondurile Europene pe care le-a furat PSD-ul? Ala care a facut stadionul si care a inceput toate proiectele solide din oras? De ala zici? Ce om…eu zic sa nu iasa primar ca mai au astia de furat;)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO – Președintele CJ Prahova despre poluarea din Ploiești: ”Suntem obișnuiți cu mirosul, ne bazăm pe OMV Petrom!”

Declarație șocantă a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.Încercând să le mulțumească reprezentanților OMV Petrom pentru cele 7...