fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Sute de tone de deșeuri aduse cu TIR-ul, oprite la intrarea în țară

Citește Și

- Reclamă -
Polițiștii de frontieră au oprit la graniță mai multe TIR-uri încărcate cu deșeuri, pentru nerespectarea prevederilor legale. 

În ultima săptămână, au fost depistate peste 330 de tone de deşeuri, pentru care şoferii nu deţineau documente de transfer.

Potrivit IGPF, cel mai recent caz s-a înregistrat în data de 14 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, când poliţiştii de frontieră au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra a patru ansambluri rutiere, conduse de patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 27 şi 58 de ani. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de şpan – oţel.

- Reclamă -

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în mijloacele de transport, se afla cantitatea totală de 101,7 tone deşeuri din şpan – oţel, încărcate din Bulgaria, şi aveau ca destinaţie o societate comercială din România. Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

Tot în cursul săptămânii, la Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Călăraşi, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra mai multor ansambluri rutiere, care erau încărcate cu deşeuri. Şi în acest caz, s-a stabilit că, pentru cele 126 tone de deşeuri din metal şi material plastic transportate, şoferii nu deţineau documentaţia legală.

- Reclamă -

Acţiuni similare au derulat şi poliţiştii de frontieră de la PTF Petea (judeţul Satu Mare), PTF Borş şi Borş II (judeţul Bihor), care au depistat, la intrarea în ţară, mai multe transporturi de deşeuri constând în cauciucuri uzate, îmbrăcăminte second-hand, carton şi aluminiu, cantitatea totală fiind de aproximativ 103 tone.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...