fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Tarife majorate pentru apă şi curăţenia străzilor, în Ploieşti

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul Local Ploieşti a aprobat majorări de tarife în cadrul contractelor cu Apa Nova şi Blue Planet Services, pentru alimentare cu apă şi canalizare, respectiv curăţenia căilor publice şi deszăpezire.

Cele două hotărâri au fost adoptate cu majoritate de voturi de către Consiliul Local, într-o şedinţă extraordinară desfăşurată joi după-amiază.

În cazul contractului cu Apa Nova, forul legislativ a adoptat o hotărâre prin care a avizat ajustarea de tarife propusă de operator, care aduce o creştere de aproximativ 18%. Astfel, tarifele fără TVA cresc de la 4,05 lei pe metru cub la apă şi 1,81 la canalizare până la 4,75, respectiv 2,15 lei pe metrul cub. Astfel, cu tot cu TVA-ul de 9%, ploieştenii vor plăti pentru un metru cub de apă consumat 7,52 lei.

- Reclamă -
Tarife mai mari pentru Blue Planet în Ploieşti

În cazul contractului pentru curăţenia căilor publice şi deszăpezire, dintre Primărie şi Blue Planet Services, votul de joi aduce majorări la 14 dintre cele 23 de categorii de tarife. Acestea au fost solicitate de operator, care a invocat faptul că în acest an i-au crescut cheltuielile, după majorarea salariului minim de la 1 ianuarie şi a taxei de depozitare în rampă.

Cele mai vizibile creşteri sunt la curăţat rigole manual, de la 484,85 lei pe kilometru la 621,68 lei, încărcat manual şi transportat deşeuri stradale, de la 410,64 la 543,27 lei pe tonă, încărcat manual deşeuri abandonate, de la 409,44 la 547,98 lei, şi încărcat mecanizat deşeuri abandonate, de la 540,34 până la 674,68 lei. Pe partea de deszăpezire, decizia Consiliului Local a adus creşteri la curăţatul manual al zăpezii, de la 561,16 până la 717,7 lei pe mia de metri pătraţi, şi curăţatul manual al gheţii, de la 671,91 la 859,75 lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Filme de Crăciun – recomandări pentru a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă

În fiecare an se lansează noi filme de Crăciun, chiar dacă cele deja existente pot fi considerate mereu potrivite...
spot_img