fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Trecem la ora de iarnă 2023. Când dăm ceasurile înapoi cu o oră

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

România trece la ora de iarnă 2023 în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie. Ceasurile se dau înapoi cu o oră, iar ora 4.00 devine ora 3.00. Astfel, ultima zi de duminică din luna octombrie va fi cea mai lungă din acest an, având 25 de ore. 

Schimbarea are un efect semnificativ asupra oamenilor, iar mulți suferă în primele zile după schimbarea orei de simptome diverse precum iritabilitate, insomnie sau oboseală în timpul zilei. 

- Reclamă -

Medicul Tudor Ciuhodaru explică într-o postare pe pagina sa de socializare ce pericole ne pândesc:

„1. Riscul de infarct crește cu 5-10%, timp de trei zile după schimbarea orei. Sunt afectate în special persoanele tinere, active profesional;

2. Totodată creşte riscul suicidar timp de două săptămâni de la modificarea orei, în special la depresivi şi la cei vulnerabilități psiho-emoționale.

- Reclamă -

Medicul atrage atenția că sub această simptomatologie se pot ascunde şi alte cauze şi de aceea este bine să fiţi evaluaţi corespunzător de către un medic pentru a nu omite un alt diagnostic.

Pentru a trece cu ușurință peste schimbarea orei, medicul recomandă cinci lucruri esențiale: planificarea corespunzătoare a activității, evitarea suprasolicitării datorată stimulentelor nervoase, substanţelor psihoactive sau situaţiilor conflictuale, dar și petrecerea unui timp îndelungat în aer liber, mișcare și o alimentație bogată în fructe şi legume proaspete. 

Schimbarea orei și trecerea la ora de iarnă în 2023 are loc în ultima zi de duminică din octombrie. În acest an, ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Meteorologii au anunțat un nou cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte din Prahova

Meteorologii au emis, marți 28 noiembrie, noi alerte de vreme severă care vor intra în vigoare în câteva ore....
spot_img