fbpx
duminică, aprilie 28, 2024
spot_img

Un avocat, un judecător și un polițist amenințați cu moartea de un infractor periculos-EXCLUSIV

Citește Și

- Reclamă -

luigi - Ziarul INCOMODÎn noaptea de 4 noiembrie 2011, polițiştii prahoveni au tras mai multe focuri de armă, pe DN 1 în Bărcănești încercând să oprească un bărbat dat în urmărire generală. Individul a spart barajul poliției şi a fugit cu maşina pe un câmp din apropiere. A fost prins două zile mai târziu în vila unui prieten din localitatea Otopeni.

Pistolarul ”polițist”

- Reclamă -

Cel care a forțat barajul de la Bărcănești se numește Luigi Nicolae Văsi (foto în momentul prinderii) și este din Câmpina. Acesta nu era la prima întâlnire cu oamenii legii. În 1995 a fost prins în flagrant de polițiștii din Galați și a deschis focul asupra lor. În 2002, polițiștii Biroului Urmăriri din Sectorul 6 l-au depistat pe Văsi îintr-un service auto de pe Bulevardul Iuliu Maniu din capitală. Acesta nu a putut opune rezistență, dar a reușit să arunce arma pe care o avea asupra sa sub o mașină din apropiere. Polițistii au recuperat arma, un pistol „Beretta” cal. 9 mm, încarcat și cu glonț pe țeavă. Asupra lui Luigi Văsi au mai fost găsite o legitimație MI pe numele Badea Gabriel Ovidiu, căpitan, având aplicată fotografia sa îmbrăcat în uniformă și o insignă MI, purtând semnele Direcției de Informații. Se pare că Luigi Nicolae Văsi avea în ”arsenalul” său și o uniformă de polițist, el fiind poreclit în penitenciar ”comisarul”. În 2011 când a fost prins la Otopeni, acesta se sustrăgea pedepsei cu închisoarea pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, furt, fals de identitate şi uzurpare de calităţi oficiale.

Amenințări pentru toată lumea

În 2011, înainte să fie prins, Luigi Văsi avea recurs într-un proces în care era acuzat de furt. Cum avocatul său nu s-a prezentat, a fost aleasă o avocată care să-l reprezinte. De precizat că la momentul recursului, Văsi era de negăsit, existând ipoteza că acesta era fugit în Italia. După recurs, instanța a dispus ca pedeapsa să rămână aceeași. De aici a început coșmarul avocatei. Pe 30 octombrie aceasta a fost abordată de Luigi Văsi care i-a pus un pistol la cap cerându-i 10.000 de euro pentru că i-ar fi pierdut recursul și amenințând-o că o omoară pe ea și pe fiul său. Avocata a depus plângere împotriva acestui individ, dar nu s-a instrumentat niciun act premergător sau vreun act de urmărire penală.

- Reclamă -

După ce Văsi a fost prin la Otopeni, a ajuns la Penitenciarul Mărgineni. Un fost de coleg de celulă cu acesta, după eliberare, a venit la avocată pentru a-i povesti că Luigi Văsi are intenția să o omoare pe ea, pe fiul ei, pe judecătoarea Dana Popa și pe polițistul Dan Istrate de la Biroul Urmăriți Generali din cadrul IPJ Prahova. De altfel, polițistul primisese anterior o scrisoare de la un alt deținut de la Mărgineni care l-a avertizat că același Văsi vrea să-l bage în scaunul cu rotile. Polițistul a făut o sesizare privind aceste amenințări, dar fără niciun rezultat. Și avocata a făcut a doua plângere împotriva lui Văsi.

Regim preferențial pentru un infractor periculos

În martie 2015, pe adresa Avocatului Poporului a fost înregistrată o petiție prin care un fost deținut al Penitenciarului Mărgineni aducea la cunoștință faptul că Luigi Văsi are un comportament agresiv și creează o atmosferă de teamă și, deși este considerat un infractor deosebit de periculos, dat fiind faptul că a fost condamnat pentru tentativă de omor asupra a doi polițiști, că a umblat înarmat și că este instructor de arte marțiale, acesta a fost pus de către conducerea penitenciarului să fie planton în cameră pe timp de noapte. Mai mult decât atât, la începutul lunii decembrie 2014, acesta a adus în cameră un cuțit de tip ”cutter” pe care-l luase de la atelierul de bricolaj. Chiar dacă cei din conducerea penitenciarului au fost informați, nu s-a luat niciun fel de măsură.

Pe 11 martie, Luigi Văsi a fost repartizat la cambuza penitenciarului, dar fără să fie mutat din camera conform regulamentului care prevede ca persoanele care desfășoară activități lucrative în sectorul alimentar să fie cazate separat pentru a nu crea posibilitatea transmiterii unor boli de la persoanele cazate în aceeași camera. Și acest aspect, adus la cunoștința conducerii, a rămas nerezolvat.

- Reclamă -

Cine pe cine apără?

Același fost deținut care a făcut petiția la Avocatul Poporului a precizat și faptul că Luigi Văsi deține un caiet în care notează pe cei care îl supără și ce o să le facă el când se va elibera. În cazul dosarului privind tentativa de omor, lui Luigi i s-a efectuat o expertiză medicală psihiatrică pentru a se stabili dacă la momentul comiterii faptei avea discernământ. Concluziile expertizei au scos la lumină faptul că Văsi suferă de schizofrenie paranoidă obsesiv compulsivă, dar cu păstrarea discernământului.

În contextual celor relatate mai sus, apare o întrebare firească: ”cine-i apără pe avocați, judecători sau polițiști în fața unor astfel de amenințări?” Și trebuie să ținem cont că acest recidivist cu un lung istoric infracțional se poate elibera condiționat în maxim un an și șase luni. Ce pot face atunci persoanele amenințate de el? Să fugă din țară, să-și angajeze pază de corp? Se pare că balanța justiției dă impresia că se înclină într-o singură parte, din nefericirire în favoarea unui infractor periculos.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Bărbat lovit de mașină în Ploiești

Un bărbat a fost lovit de o mașină în timp ce traversa o stradă din Ploiești.Accidentul s-a produs în...
Sari la conținut