fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Un elev a primit despăgubiri în instanță, după ce a luat nota 2 la purtare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Curtea de apel Ploiești a decis că un elev trebuie să primească 3.000 euro despăgubiri în instanță, după ce a primit nota 2 la purtare.

Elevul fusese sancționat cu nota 2 la purtare pentru că a ironizat o profesoară, așa că a intentat proces, iar Curtea de Apel Ploiești a decis definitiv că trebuie să primească despăgubiri pentru daune morale în valoare de 3.000 de euro, dar și să-i fie revizuită nota la purtare, transmite Agerpres.

„Conducerea Colegiului Naţional ‘B.P. Hasdeu’ a luat cunoştinţă despre sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul 647/114/2021, prin care a respins ambele recursuri declarate, ca nefondate. Se aşteaptă hotărârea judecătorească pentru a vedea exact motivarea deciziei şi, în funcţie de aceasta, eventualele căi de atac sau, după caz, procedura de punere în executare a sentinţei”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, Virginia Mîndruţă-Tănăsescu.

- Reclamă -

Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat definitiv în procesul dintre Colegiul „Hasdeu” şi Andrei Alexandru Voicu, menţinând decizia instanţei de recurs prin care instituţia de învăţământ este obligată să-i achite fostului elev 3.000 de euro cu titlu de daune morale şi să îi revizuiască nota 2 la purtare, scrie g4media.ro.

În anul 2018, în timp ce era elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu”, Andrei Alexandru Voicu şi-ar fi ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară dintr-un videoclip. Ulterior, o comisie de disciplină din cadrul instituţiei de învăţământ a decis sancţionarea adolescentului cu nota 2 la purtare. La acel moment, familia sa a luat legătura cu un avocat şi a cerut în instanţă revocarea măsurilor disciplinare şi plata unor daune morale. În anul 2023, Tribunalul Buzău a obligat Colegiul Naţional să radieze media la purtare a elevului şi să îi plătească daune morale în valoare de 3.000 de euro.

„Admite în parte acţiunea formulată (…) Obligă pârâtul la radierea menţiunilor din evidenţele şcolare în ceea ce îl priveşte pe reclamant cu privire la aplicarea notei 2 la purtare pe semestrul I al anului şcolar 2018 – 2019, cu efectuarea cuvenitelor modificări, inclusiv în foaia matricolă şi revizuirea mediei pe semestrul I la purtare, cât şi a mediei anuale pentru anul şcolar 2018 – 2019 şi a mediei generale pentru cei 4 ani de învăţământ în cadrul pârâtului (2016 – 2020). Admite în parte excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârât. Respinge ca prescrise pretenţiile reclamantului reprezentând daune morale aferente perioadei anterioare datei de 10.09.2020. Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune cu privire la pretenţiile reclamantului reprezentând daune morale aferente perioadei ulterioare comunicării adresei nr. 3307/08.09.2020. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 3.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale. Compensează în parte cheltuielile de judecată reprezentând onorariu avocat. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 2.807,25 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentate de taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de recurs.”, a hotărât Tribunalul Buzău prin hotărârea încheiată în data de 7 aprilie 2023.

- Reclamă -

Ulterior, Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” a atacat cu recurs decizia Tribunalului Buzău iar Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat în data de 30 ianuarie definitiv, menţinând decizia instanţei de fond.

„Soluţia pe scurt: Respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.01.2024”, prevede hotărârea Curţii de Apel Ploieşti din data de 30 ianuarie.

Mama elevului a precizat că decizia instanţei era una aşteptată.

„O decizie corectă, era de aşteptat, încă o dată s-a dovedit că elevul are dreptate şi că i s-au încălcat toate drepturile ca elev. Colegiul trebuie să pună în executare sentinţa Tribunalului Buzău, respectiv radierea notei 2 şi plata daunelor morale. A fost o luptă de mai bine de 3 ani, ne-am confruntat numai cu jigniri, că elevul nu are dreptate”, a declarat anterior, pentru AGERPRES, mama elevului, Elena Voicu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut